… most wanted Έλληνες καταζητούμενοι. Μόνο αυτή η έκφραση ταιριάζει για να χαρακτηρίσει τους Έλληνες που έχουν στο «βιογραφικό» τους χιλιάδες σελίδες των διωκτικών αρχών και που έχουν καταφέρει να διαφύγουν της σύλληψης εγκαταλείποντας… την Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια ενός κέντρου αισθητικής, έναν “απατεώνας” που δρούσε μέσω διαδικτύου και μια πρώην ανακρίτρια που φέρεται αναμεμειγμένη με το παραδικαστικό κύκλωμα.

Αυτοί είναι οι τρεις πιο καταζητούμενοι Έλληνες. Πρόκειται για την 63χρονη, Νότα Αυγερινοπούλου, τον 39 ετών Γιάννη Πλατρίτη και την 59χρονη Τόνια Ηλία.

Διαβάστε τα προφίλ των τριών περιζήτητων Ελλήνων καταζητούμενων, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”.

Νότα Αυγερινοπούλου
63 χρόνων, πρώην ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής «Beauty and Diet», Αναζητείται για 13 χρόνια, εις βάρος της υπάρχουν 316 σελίδες διωκτικά έγγραφα με 10 από αυτά να περιγράφονται σε κάθε σελίδα, για χρέη, επιταγές, υπεξαιρέσεις και άλλα αδικήματα, ενώ εκτιμάται ότι διαφεύγει στο εξωτερικό, παρότι η ίδια διέρρεε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2003, όταν πελάτες του κέντρου αισθητικής κατήγγειλαν ότι το εν λόγω κέντρο είχε χρεώσει τις πιστωτικές τους κάρτες με σημαντικά ποσά για υπηρεσίες που δεν είχαν ποτέ απολαύσει, και μάλιστα αρκετό διάστημα μετά τη διακοπή των προγραμμάτων που είχαν πάρει.

Γιάννης Πλατρίτης
Αναζητείται 11 χρόνια και εκκρεμούν εις βάρος του 48 διωκτικά έγγραφα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία απ’ όπου κατάγεται ή Γερμανία, κάνοντας όμως τακτικές «επισκέψεις» στη χώρα μας.
Η περίπτωσή του είναι αξιοπρόσεκτη, καθώς τα χιλιάδες θύματά του έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο και έχουν φτιάξει ακόμη και ιστοσελίδα αναζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του προκειμένου να συλληφθεί και να πληρώσει σε «ξύλο» τα σπασμένα. Σχεδόν καθημερινά επικοινωνούν με την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, επιχειρώντας να «στήσουν» αυτόν που τους εξαπάτησε δίνοντας πληροφορίες για τη σύλληψή του. Πριν ξεσπάσει αυτή η διαδικτυακή αναζήτησή του εκείνος απολάμβανε τα κέρδη του στην… υγειά των θυμάτων κάνοντας βόλτες με μια μπλε Ferrari και μια κίτρινη Lamborghini Gallardo.
Σε κάποια θύματα εμφανιζόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρίας, και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα, πλαστά από τη… Lloyds.

Τόνια Ηλία
Η πρώην ανακρίτρια Τόνια Ηλία, εδώ και 12 χρόνια φυγοδικεί στην Αγγλία, βάζοντας χειρόφρενο σε οποιαδήποτε προσπάθεια έκδοσής της. Η τέταρτη φορά επιδιωκόμενης μεταφοράς της ήταν στις 15 Φεβρουαρίου 2017, όταν οι βρετανικές Αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές πως η 59χρονη έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών μπορούσε να μεταβεί στο Λονδίνο για να την παραλάβει.
Το 2015, σε επιστολή της προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, μιλώντας για τον εαυτό της, υποστήριζε ότι ήταν «η πτωχότερη δικαστής παγκοσμίως», «πολέμιος της διαφθοράς που αρνήθηκε να υποκύψει σε παράνομες εντολές ανωτέρων της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook