Μαζική διαδήλωση κατά του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ετοιμάζουν γυναικείες οργανώσεις και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στις 13 Φεβρουαρίου, με στόχο «την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των γυναικών μετά το σκάνδαλο “Ρούμπι”» και κεντρικό σύνθημα «παραίτηση τώρα».

Τη διαδήλωση διοργανώνουν γυναικείες οργανώσεις και η αριστερή εφημερίδα L\’ Unita με τη συμμετοχή των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, έκανε γνωστό ότι «από τη στιγμή που γίνεται δεκτή και η συμμετοχή των ανδρών, θα κατέβει από το γραφείο του και θα πάρει μέρος στην διαδήλωση», ενώ ζήτησε από τα μέλη του κόμματός του «να στηρίξουν την όλη κινητοποίηση χωρίς σημαίες και πολιτικά σύμβολα».

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά, το αρχικό σχέδιο για μια πανιταλική διαδήλωση στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου προς υποστήριξη του Μπερλουσκόνι, προς το παρόν έχει «παγώσει».

Ο πρωθυπουργός, στο μεταξύ, προσπαθεί να ξεπεράσει την σειρά αποκαλύψεων που αφορούν στις ιδιωτικές του συναναστροφές, δίδοντας νέα ώθηση στην κυβερνητική δράση.

Σε στενή συνεργασία με τον υπουργό οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, ο Καβαλιέρε ετοιμάζεται να παρουσιάσει σχέδιο φορολογικών ελαφρύνσεων για τον ιταλικό Νότο, μέτρα που διευκολύνουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και ειδικό νόμο που θα επιτρέπει την επέκταση των ιδιωτικών κατοικιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook