Θέσεις όρθιων δεν υπάρχουν στα αεροπλάνα, αλλά η Pakistan International Airlines δεν θεώρησε ότι υπάρχει πρόβλημα να στέκονται κάποιοι στον διάδρομο Boeing σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Ηδη γίνεται έρευνα, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αεροσκάφος της εταιρείας ταξίδεψε από το Καράτσι με προορισμό τη Μεδίνα, με ανθρώπους να στέκονται στον διάδρομο σε όλη την πτήση, επειδή το προσωπικό έβαλε περισσότερους επιβάτες.

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα του Πακιστάν Dawn. Αν και το Boeing 777 μπορεί να μεταφέρει 409 επιβάτες, υπήρχαν 416 σε αυτό, στην πτήση PK743 προς τη Μεδίνα. Η επίσημη, ηλεκτρονική, λίστα δεν περιελάμβανε τα επιπλέον άτομα, τα οποία είχαν χειρόγραφες κάρτες επιβίβασης.

Πρόκειται για μία σοβαρή παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας, όπως σημειώνει ο Guardian, καθώς όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς δίχως θέση δεν έχουν πρόσβαση σε μάσκες οξυγόνου, ενώ μπορεί να προκληθεί συμφόρηση αν κριθεί αναγκαία η εκκένωση του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης της πτήσης, Ανγουάρ Αντίλ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ενημερώθηκε για τους επιπλέον επιβάτες μετά από την απογείωση και ήταν πολύ αργά για να επιστρέψει, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να αδειάσει καύσιμα προκειμένου να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Εκπρόσωπος της PIA δήλωσε στο BBC ότι ήδη έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες μόλις διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για το γεγονός.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook