Για την έναρξη της συνεργασίας του με τον ΑΟ Χανιά μίλησε ο Νίκος Παντέλης, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναιγιάλειο, που έγινε στο Μάλεμε.

Ο έμπειρος προπονητής παρακολούθησε το παιχνίδι από τον χώρο έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου και μετά το τέλος του αγώνα έδωσε τα εύσημα και στον Σάκη Παπαβασιλείου, για την καλή δουλειά που έκανε στο διάστημα της παρουσίας του στην τεχνική.

Αναλυτικά όσα είπε: «Πιστεύω ότι ευοδώθηκε να συνεργαστώ με τα Χανιά. Ήταν να γινόταν και πριν από 3-4 μήνες αλλά για κάποιους δικούς μου οικογενειακούς λόγους δεν μπορούσα να φύγω από την Αθήνα. Μου έκαναν μία πρόταση ο κ. Μελάς και ο κ. Μαυρονάσιος -για μένα είναι τιμητική γιατί η ομάδα των Χανίων είναι ιστορική ομάδα- την αποδέχτηκα γιατί θεωρώ ότι είναι βήμα στην καριέρα μου και γιατί μετά από ένα χρόνο ήθελα να ξαναγυρίσω στη Β’ Εθνική κατηγορία».

Για το αν παρόλο που εργαζόταν στη Γ’ Εθνική παρακολουθούσε τη Football League: «Την παρακολουθούσα, βεβαίως και την παρακολουθούσα. Είχα δει και τα Χανιά αρκετές φορές στην τηλεόραση και πραγματικά αισθάνομαι όμορφα που έχω έρθει εδώ».

Για το πότε θα έχει ξεκάθαρη άποψη για την ομάδα και θα μπορεί να οριοθετήσει τον στόχο της: «Για μένα τα Χανιά δεν πρέπει να λένε κάθε χρόνο ότι πάμε να σωθούμε κλπ. Θεωρώ ότι επειδή είναι μια μεγάλη πόλη και από ποδοσφαιρικής πλευράς μπορώ να πω ιστορική, νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν οι βάσεις ώστε τα Χανιά να κάνουν κάτι καλύτερο από το να κυνηγάνε την σωτηρία. Είναι στο χέρι της διοίκησης και των φιλάθλων ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Για το γεγονός ότι αντικαθιστά έναν προπονητή με επιτυχημένο έργο: «Επειδή είμαι πολλά χρόνια στο χώρο από αυτή τη θέση έχω συναντήσει κι άλλες τέτοιες παρόμοιες καταστάσεις και έχω φύγει κι εγώ πετυχημένος από κάποιες άλλες ομάδες. Σίγουρα ο κ. Παπαβασιλείου θεωρώ πως έκανε καλή δουλειά και νομίζω ότι σήμερα κάποια πράγματα από θέμα τακτικής, η νίκη ανήκει και στον προηγούμενο προπονητή γιατί ήταν τόσο καιρό εδώ. Βάρος όμως δεν αισθάνομαι και δεν αισθάνομαι γιατί δεν ξεκινάω τώρα την καριέρα μου. Ίσα-ίσα, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι μπορεί να πάει πιο καλά. Είπα και στα παιδιά πριν από το παιχνίδι, πέρα από κάποια τακτικά θέματα, να μη νομίζουν ότι η ομάδα έχει σωθεί γιατί πολλές φορές στη Β’ Εθνική και ειδικά στο β’ γύρο λέω μία φράση κλισέ εγώ ότι μιλάνε και οι… μουγγοί στο ποδόσφαιρο, με την έννοια ότι όντως επειδή πρόκειται για μεγάλη ομάδα τα Χανιά και δεν το λέω για να κολακέψω κάποιον, νομίζω ότι όσο πιο ψηλά τερματίσουν τόσο το καλύτερο. Θα είναι παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά».

Φωτ. Γ. Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook