Στην τύχη που δεν είχε ο Κισσαμικός απέναντι στον ΟΦΗ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0 παρά την καλή του εικόνα, στάθηκαν στις δηλώσεις τους μετά το ματς, τόσο ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Μπαξεβάνος, όσο και ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Νικόλτσης.

Ο 46χρονος προπονητής ανέφερε τα εξής: «Ήρθαμε να παίξουμε εμείς ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που έχει διαφορετικούς στόχους από εμάς, τον ΟΦΗ, που είναι ιστορική ομάδα. Νομίζω ότι όσο δύσκολο ήταν το ματς για εμάς το ίδιο ήταν και για τον ΟΦΗ. Ξέραμε ότι θα παίξει με πίεση, ήθελε αποκλειστικά το αποτέλεσμα, τη νίκη, εμείς παίζαμε για δύο αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο πιο πολύ να κοντρολάρουμε τον ρυθμό του ΟΦΗ και να μπορέσουμε να μην απειληθούμε αμυντικά -νομίζω ότι μέχρι έναν βαθμό τα καταφέραμε- και ό,τι μπορούσαμε από εκεί και πέρα να κερδίσουμε στο επιθετικό κομμάτι. Το γκολ στο χρονικό σημείο που έρχεται στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου έδωσε το προβάδισμα και την ψυχολογία στον ΟΦΗ. Στο δεύτερο ημίχρονο αναγκαστικά έπρεπε να ανέβεις και πιο μπροστά, να δημιουργήσεις καταστάσεις στην αντίπαλη εστία και νομίζω ότι είχαμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας, είχε κι ο ΟΦΗ, που πέτυχε και δεύτερο γκολ. Για να κερδίσεις κάτι από ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχεις και λίγο την τύχη με το μέρος σου. Σήμερα σε δύο φάσεις δεν την είχαμε με το μέρος μας. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, κοιτάμε το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, που είναι πάλι δύσκολο. Έχουμε τώρα το δύσκολο πρόγραμμα με τον ΟΦΗ, τη Λαμία, με το αναβληθέν παιχνίδι με τα Τρίκαλα και με τον Άρη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε πει ότι απέναντι σε όλες αυτές τις ομάδες ό,τι μπορέσει να πάρει η ομάδα θα είναι κέρδος. Εμάς ο στόχος μας είναι να μπορέσει η ομάδα να σωθεί. Σήμερα δείξανε τα παιδιά ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, εγώ είμαι ευχαριστημένος από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και για την αγωνιστικότητα και για τη διάθεση και για την αγωνιστική πειθαρχία. Αν είχαμε και λίγο τύχη παραπάνω θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι. Να ευχηθώ καλή συνέχεια και στον φίλο μου τον Νίκο (Παπαδόπουλο), που και συμπαίκτες ήμασταν και αντίπαλοι και είμαστε και φίλοι και να ευχηθώ κι ό,τι καλύτερο και στην ομάδα του ΟΦΗ».

Για το αν κατά τη γνώμη του ο ΟΦΗ μπορεί να καλύψει τη διαφορά που έχει από την κορυφή: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, το είδατε. Τώρα για τον ΟΦΗ κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Δυστυχώς πρέπει να παίζει στο κάθε παιχνίδι αποκλειστικά για τη νίκη, που ειδικά σε μία τέτοια κατηγορία, όπως είναι η Football League, εκτός έδρας, αντικειμενικά, είναι δύσκολο. Πρέπει να… ματώσεις για να πάρεις κάτι εκτός έδρας και βλέπουμε ότι υπάρχουν ομάδες που είναι πραγματικά ανταγωνιστικές κι όχι μόνο αυτές οι ομάδες που βρίσκονται μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά ακόμα και αυτές που παλεύουν για να μείνουν στην κατηγορία είναι ομάδες οι οποίες δείχνουν ότι μπορούν να κερδίσουν πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κανείς δεν μπορεί να περάσει από κανέναν εύκολα. Σίγουρα είναι δύσκολο, έχουν το προβάδισμα οι άλλες ομάδες που βρίσκονται μπροστά, ο Απόλλων κι η Λαμία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να παλέψεις, έχεις έναν ολόκληρο γύρο μπροστά σου, τα παιχνίδια είναι πολλά. Όπως έχασες εσύ βαθμούς στον πρώτο γύρο, έτσι μπορεί να χάσουν και οι αντίπαλοι, απλά πρέπει να είσαι αυτός που πρέπει μέσα στο γήπεδο σε κάθε αγωνιστική, να παίρνεις αυτό που πραγματικά σου αναλογεί, τη νίκη για τον ΟΦΗ, για να μπορέσει να πλησιάσει αυτούς τους αντιπάλους και φυσιολογικό είναι ότι θα πρέπει να κερδίσει ο ΟΦΗ και τέτοια παιχνίδια με αυτούς τους αντιπάλους, δηλαδή με τη Λαμία, με τον Απόλλωνα, με τον Άρη, με τα Τρίκαλα, με τον Αγροτικό Αστέρα, με καλές ομάδες. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα πάρει για να μπορέσει να πλησιάσει προς τα επάνω».

Για το γεγονός ότι παρότι δέχτηκε ο Κισσαμικός το πρώτο γκολ σε κακό χρονικά σημείο στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με… φόρα: «Από εκεί και πέρα δεν έχεις να χάσεις και τίποτα. Σίγουρα αυτό που προσπαθήσαμε και είπαμε στα παιδιά στο ημίχρονο ήταν να μη χαθεί η αγωνιστική πειθαρχία του πρώτου ημιχρόνου, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν ένας στόχος και μέσα στην εβδομάδα, τις δύο-τρεις ημέρες που είχαμε να προετοιμαστούμε, είπαμε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την πίεση του ΟΦΗ. Θεωρούσαμε ότι αν περάσει το πρώτο ημίχρονο κι όσο περνάει η ώρα η πίεση αυτή θα μεγαλώνει και φάνηκε και κάποια στιγμή ακόμα και μετά το 2-0 ότι εμφάνισε κάποια αμυντικά προβλήματα ο ΟΦΗ. Είναι η πίεση που έχουν οι ποδοσφαιριστές να πάρουν το αποτέλεσμα και το «πρέπει πάση θυσία να το πάρω», δημιουργεί πρόβλημα, άγχος και αυτές τις καταστάσεις που χάνουν την μπάλα και δημιουργούνται καταστάσεις μπροστά και κινδυνεύουν να δεχτούν κάποιο τέρμα. Θέλει βοήθεια από όλους, δεν θέλει μόνο βοήθεια από τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα, θέλει βοήθεια κι από τον κόσμο για να μπορέσει να προχωρήσει σε μία τέτοια κατάσταση. Πρέπει να είσαι δυνατός, όχι μόνο σωματικά, αλλά και νοητικά πάρα πολύ για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Νικόλτσης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που κάνανε. Ξέραμε ότι παίζαμε με ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, με μία πολύ καλή ομάδα. Μπορώ να πω ότι δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Δεχθήκαμε σε ένα πολύ κομβικό σημείο το γκολ και πήγαμε στ’ αποδυτήρια με αυτό το 1-0, που ξέρουμε ότι σε αυτές τις έδρες είναι δύσκολο ν’ ανατραπεί. Εμείς δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι, αλλά σε αυτά τα ματς, με αυτές τις ομάδες χρειάζεται και η τύχη. Πιστεύω ότι αυτό μας έλειπε. Ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση, δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο και μπορεί να χάσαμε το παιχνίδι, αλλά η ψυχολογία είναι με το μέρος μας, γιατί δείξαμε ότι η ομάδα μπορεί και αδικείται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη βαθμολογική θέση που είναι».

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook