Την ρήση πως \”ο εγκληματίας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος\” επιβεβαίωσαν δύο Πολωνοί 25 και 59 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να κλέψουν χρυσαφικά απο κοσμηματοπωλείο στον Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, το οποίο είχαν ξανακλέψει το….2009.

Συγκεκριμένα, στις 3/8, όπως κατήγγειλε ο 52χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, δύο άγνωστοι άντρες με την μέθοδο της απασχόλησης προσπάθησαν να αποσπάσουν κοσμήματα και άλλα χρυσαφικά. Όμως  έγιναν αντιληπτοί και ο 52χρονος προσπάθησε να τους καταδιώξει. Αυτοί τον χτύπησαν και κατάφεραν να διαφύγουν.

Απο την έρευνα των αστυνομικών του ΑΤ Χερσονήσου διαπιστώθηκε ότι δράστες χρησιμοποίησαν κατά την διαφυγή τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν προηγουμένως ενοικιάσει από γραφείο εκμίσθωσης οχημάτων, όπου και διαπιστώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητος τους και η προσωρινή τους διαμονή.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για δυο αλλοδαπούς υπηκόους Πολωνίας ηλικίας 59 και 25χρονων, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που την 07/09/2009 με την ιδία μέδοθο αφαίρεσαν από τον ίδιο καταστηματάρχη  κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 40.000 ευρώ.

Και οι δύο που είναι σεσημασμένοι αναγνωρίσθηκαν  από τον 52χρονο  μετά από σχετική επίδειξη φωτογραφιών.

Οι δράστες αναζητούνται προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook