Ναι ρε φίλε. ΦΤΑΙΕΙ η Porsche για το τραγικό δυστύχημα στην  Αθηνών-Λαμίας. Ναι, φταίει ο γόνος πλούσιας οικογένειας που οδηγούσε το αμάξι στα “κόκκινα”. Φταίει ο πατέρας του που πήρε το υπεραυτοκινητο, αντί να τον αφήσει να πηγαίνει με το λεωφορείο. 

Ξέρεις τι δεν φταίει? ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ η παντελής έλλειψη οδηγικής παιδείας στην Ελλάδα. Δεν φταίει ο άλλος, ο “φτωχός”, πατέρας που βάζει το καμάρι του πίσω από το τιμόνι γύρω στα 14 και του μαθαίνει ότι ο δρόμος του ανήκει. Δεν φταίει που του σκάει και ένα σωρό λεφτά για να μετατρέψει το μεταχειρισμενο Φιατάκι σε κινητό φέρετρο ανεβάζοντας την ιπποδύναμη από τα 100 στα 500 άλογα, βάζοντας και λάστιχα που δεν τα προβλέπει ο κατασκευαστής αλλά αφήνοντας φρένα και αναρτήσεις ανεπαφα και επομένως άχρηστα.

Δεν φταίει που μας νοιάζει το φαίνεσθαι ανεξαρτήτως αυτοκινήτου και που τις μετατροπές/βελτιώσεις επιχειρούν άσχετοι αεριτζήδες που ξέρουν να προσθέτουν κιτ βελτίωσης, αλλά δεν ξέρουν τι σημαίνει συντελεστής αεροδυναμικής και αλλαγή κέντρου βάρους.  

Δεν φταίνε οι μάγκες οδηγοί με τα παντιλίκια στον δρόμο με τα υπερυψωμένα αγροτικά και οι έφηβοι με τις ογκωδεις μοτοσικλέτες και τα κράνη στον αγκώνα.

Δεν φταίνε τα βύσματα που μας σβήνουν τις κλήσεις. Δεν φταίνε οι έξυπνοι που αλλάζουν τη σχέση συμπίεσης στον κινητήρα για να αυξήσουν τα ντεσιμπέλ, αλλά δεν βάζουν σωληνάκια υψηλής πίεσης με αποτέλεσμα ο κινητήρας να σπάει. Δεν φταίνε…δεν φταίνε…δεν φταίνε. 

Ναι ρε φίλε. ΦΤΑΙΕΙ η Porsche και ο πλούσιος γόνος. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι απλά ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ. 

Αντε στο διαολο με την (ταξική) σας υποκρισία…

Υ.Γ: ευχαριστώ τον πατέρα μου που πάρα τις αντιρρήσεις του με άφησε να τρέχω σε Ράλι. Και έμαθα ότι οδηγός σημαίνει ευθύνη και όχι μαγκιά. Η αρχή αυτή με γλύτωσε στο δρόμο πολλές φορές μέχρι σήμερα. Οι υπόλοιποι μπορείτε να εξακολουθείτε να ζείτε στα συννεφάκια σας δίπλα στους νεκρούς των τροχαίων…

* Ο Πιτσιγαυδάκης Χαράλαμπος είναι δικηγόρος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook