Το Facebook ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει η προβολή διαφημίσεων εν μέσω των video – Αυτή τη στιγμή τα video ads δοκιμάζονται με μια μικρή ομάδα δημιουργών στις ΗΠΑ, όπου ο δημιουργός παίρνει το 55% των εσόδων και το Facebook το 45%

Η Google συνηθίζει να βάζει διαφημίσεις σε YouTube video που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και φυσικά αυτό δεν αρέσει σε κανέναν. Αυτό όμως δεν έχει σημασία, καθώς και το Facebook ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode, το Facebook ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει η προβολή διαφημίσεων εν μέσω των video που ανεβαίνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Θα είναι δηλαδή κάτι σαν την τηλεόραση, όπου το πρόγραμμα διακόπτεται λόγω διαφημίσεων, αλλά αυτές θα είναι πολύ μικρότερης διάρκειας.

Όπως αναφέρει το Facebook, το νέο feature είναι ήδη διαθέσιμο, αλλά σε δοκιμαστική φάση. Αυτή τη στιγμή τα video ads δοκιμάζονται με μια μικρή ομάδα δημιουργών στις ΗΠΑ, όπου ο δημιουργός παίρνει το 55% των εσόδων και το Facebook το 45%.

Το Facebook προσπαθεί να βρει όλο και περισσότερους τρόπους προκειμένου να αξιοποιήσει τον τεράστιο αριθμό χρηστών του βγάζοντας ακόμη περισσότερα κέρδη. Μπορεί για τους χρήστες του Facebook, η νέα προσθήκη να είναι ενοχλητική, όμως για τους δημιουργούς περιεχομένου είναι μια ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα.

techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook