Επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση «Ferie for Alle» στην Δανία.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού «Ferie for Alle», η οποία διοργανώθηκε 24 – 26 Φεβρουαρίου στο Χέρνιγκ της Δανίας με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού της  Κρήτης στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Τα στελέχη της Περιφέρειας παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, το κλίμα, ο πολιτισμός-ιστορία, η ασφάλεια, Κρητική Διατροφή, φύση, στοιχεία-δεδομένα που ενδιαφέρουν τους Σκανδιναβούς. 

Στην έκθεση, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με περίπτερο ως συν-εκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η Κρήτη εξακολουθεί να παραμένει αγαπημένος προορισμός των Δανών και το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης αποτέλεσε καθημερινά πόλο έλξης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και εκατοντάδων επισκεπτών όπου ενημερώνονταν για το νησί μας ενώ παράλληλα απολάμβαναν τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν τα στελέχη της Περιφέρειας Μαρία Λαβδάκη και Νίκος Αλεξάκης και ο Δανόφωνος Δήμος Παγωνάκης.

Στο περίπτερο της Κρήτης βρισκόταν καθημερινά και ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης προκειμένου να συμβάλλει με την παρουσία του στην ενίσχυση της νέας πτήσης από το αεροδρόμιο Bilund της Δανίας προς τη Σητεία. Σε σειρά συναντήσεων των στελεχών της Περιφέρειας με εκπροσώπους της τουριστικής «βιομηχανίας» της Δανίας καταγράφηκε σταθερά ανοδική πορεία των κρατήσεων από τις Σκανδιναβικές Χώρες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως αποτυπώνονται μεγάλα ποσοστά κρατήσεων προς την Κρήτη από τους τουριστικούς πράκτορες που πουλάνε μέσα στην έκθεση πακέτα για την Κρήτη.

Η συγκεκριμένη έκθεση τουρισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1997 και αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Σκανδιναβία. Εκτείνεται σε 14 αίθουσες, χωρίζεται σε 6 θεματικές ενότητες ενώ συμμετέχουν πάνω από 1.100 εκθέτες και ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνά τους 61.000. Την έκθεση επισκέπτονται πάνω από 186 δημοσιογράφοι και 4.000 εμπορικοί επισκέπτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών οι επισκέπτες της έκθεσης πάνε διακοπές τουλάχιστον 2 βδομάδες τον χρόνο, ανήκουν στην μεσαία ηλικιακή ομάδα και άνω, ενώ το ετήσιο εισόδημα τους ξεπερνάει τις 80.000€. Η πλειοψηφία ενδιαφέρεται για διακοπές στην νότια Ευρώπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook