Πληρότητες που αγγίζουν το 100% καταγράφουν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου πολλά καταλύματα σε Χαλκιδική και Πιερία, όπως δημοσιεύει το zougla.gr

«Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι ιδιαίτερα αυξημένο και προέρχεται κατά πλειοψηφία από την εγχώρια αγορά. Η αλήθεια όμως είναι ότι η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και οι κρατήσεις των τριημέρων δε βοηθούν στην ανάπτυξη της αγοράς», επισημαίνει στον «Α» ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, όπου η μέση πληρότητα για το επόμενο τριήμερο εκτιμάται στο 90%, ελαφρά μειωμένη από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. «Οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές αλλά μόνο με τα τριήμερα δε γίνεται να ανακάμψει ο τουρισμός. Η κρίση δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια στον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου. Μάλιστα, προκειμένου να δελεάσουν τους τουρίστες, πολλοί ιδιοκτήτες κάμπινγκ προσφέρουν εκπτώσεις για κάθε διανυκτέρευση πέραν των τριών ημερών.

Στην Πιερία

Χαμόγελα επικρατούν πάντως στην Πιερία, όπου σχεδόν το σύνολο των 21.000 κλινών του νομού είναι ήδη γεμάτο για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο τουρισμός και το προηγούμενο διάστημα. «Ολα αυτά οφείλονται κυρίως στην ξένη αγορά, καθώς οι Ελληνες φέτος έχουν περιορίσει σημαντικά και τις εξόδους και τις διανυκτερεύσεις», σημειώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Μπούρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση στην προσέλευση των Ρώσων και των Σέρβων τουριστών υπολογίζεται στο 25% δίνοντας ουσιαστικά το «φιλί» της ζωής στην τοπική αγορά, καθώς η μείωση στην αντίστοιχη κίνηση των Ελλήνων τουριστών αγγίζει το 50%. «Εμείς κρατάμε χαμηλά τις τιμές μας, από 30 έως και 120 ευρώ το δίκλινο, κι ελπίζουμε έτσι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook