TETPAKOΣIA τρία νέα επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 18,93 εκατ. ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης 11,23 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν στη δράση digi-retail του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Yπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και την εταιρία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες ανά εγκεκριμένη αίτηση ανέρχεται σε 46.976 ευρώ και η επιχορήγηση αγγίζει το 60% της επένδυσης.

Οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως δημοσιεύει το express.gr, εφ\’ όσον το επιθυμούν, μπορούν με την έναρξη του επενδυτικού σχεδίου τους να λαμβάνουν προκαταβολή ύψους 35% της δημόσιας επιχορήγησης που τους αναλογεί, βάσει όσων προβλέπονται στους οδηγούς της δράσης. Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στη δράση «digi-retail» από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα ανέρχονται σε 667 και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 30,7 εκατ. ευρώ.

H αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων ξεκίνησε από τις περιφέρειες του Επιχειρησιακού Προγράμματος \”Ψηφιακή Σύγκλιση\” (409 εντάξεις έως σήμερα) και συνεχίστηκε με την Περιφέρεια Αττικής (258 εντάξεις). Στο πλαίσιο της δράσης \”digi-retail\”, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων από ολόκληρη την Ελλάδα και ακολουθούν εντός των επόμενων εβδομάδων πρόσθετες εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων από τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Η δράση \”digi-retail\” ενισχύει τις \”ψηφιακές επενδύσεις\” επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό: α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και β) την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.

Στο πλαίσιο της δράσης \”digi-retail\” διατίθενται συνολικά πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικών του Επιχειρησιακού Προγράμματος \”Ψηφιακή Σύγκλιση\”, με τη συνδρομή πόρων όλων των ΠΕΠ και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από εθνικούς πόρους. Αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εταιρίας Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε., στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.digitalaid.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook