Η εφαρμογή της μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης

Μελέτη για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του κόλπου των Χανίων από το Κολυμπάρι μέχρι και την πόλη, ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση που είχε σήμερα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη, το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, εκπρόσωπο του δήμου Χανίων εκπροσώπους ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η μελέτη προβλέπει τον εμπλουτισμό των σημείων της ακτογραμμής που έχει υποστεί διάβρωση με άμμο, με τον κ. Καλογερή να διευκρινίζει ότι «πρόκειται για μελέτη ήπιας παρέμβασης που δεν αφορά μεγάλου εύρους τεχνικές παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος της προτεινόμενης παρέμβασης υπολογίζεται στο 1,5 εκ. ευρώ σε βάθος τριετίας καθώς οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν τμηματικά.

Αναφερόμενος στη βασική φιλοσοφία της μελέτης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν κάνουμε εκπτώσεις στην περιβαλλοντική προστασία».

Υπολογίζεται ότι οι παρεμβάσεις αφορούν συνολικά ακτογραμμή 2.500 μέτρων που έχει υποστεί διάβρωση.

«Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και σε συγκεκριμένα σημεία», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου του κόλπου των Χανίων είναι το πλέον τουριστικό και εμπορικό κομμάτι της περιφερειακής ενότητας.

«Ως Επιμελητήριο θέλομε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών. Το φαινόμενο πλήττει τον τουρισμό μας και τις επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.

localit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook