«Μαϊμού» καλόγριες με ιδιαιτέρως «μακριά χέρια» έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηλείας. Η καταγγελία έγινε από κάτοικο του Πύργου που ευτυχώς για την ίδια δεν την «πάτησε».

Η καταγγέλουσα σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το thebest.gr, ανέφερε πως τρεις γυναίκες ντυμένες καλόγριες, την πλησίασαν για να της πουλήσουν σταυρουδάκια, κομποσκοίνια και εικονίσματα. Της δήλωσαν πως είναι μοναχές από την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης και από μία ακόμη Μονή στον Άγιο Ταξιάρχη στο ίδιο νησί.

Ακόμα της ανέφεραν πως συγκεντρώνουν χρήματα κάνοντας έρανος ή πουλώντας τα θρησκευτικά αντικείμενα που είχαν μαζί τους προς πέντε ευρώ έκαστο, για να συγκεντρώσουν χρήματα που θα βοηθήσουν στη φιλοξενία 25 παιδιών με ειδικές ανάγκες στο μοναστήρι. «Άπιστος Θωμάς» η καταγγέλουσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το μοναστήρι για να μάθει πως πρόκειται για κύκλωμα μεγάλης ομάδας γυναικών που βρήκαν προσοδοφόρο το λειτούργημα της μοναχής και αρκετά εύκολο κόλπο για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Πρόσφατα στην Ελασσόνα σε μια αντίστοιχη περίπτωση συνελήφθησαν γυναίκες «μαϊμούδες – μοναχές» που έχοντας χωριστεί σε δύο ομάδες, οι δύο δήθεν πούλαγαν τα «προϊόντα» τους και άλλες δύο τρύπωναν μέσα σε γειτονικό σπίτι για να κλέψουν.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της χώρας και εκείνο που πρέπει να πράττουν αμέσως εκείνοι που θέλουν μεν να βοηθήσουν αλλά να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους, είναι να ζητούν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ιδιότητά των ατόμων αυτών… αν δεν είναι και αυτό πλαστογραφημένο και τμήμα της απάτης…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook