Την οργή του για την αναφορά του ονόματός του από τον Σωτήρη Μαυρονάσιο –στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (28/02) για την παρουσίαση του Νίκου Παντέλη- εκδηλώνει μέσω γραπτής του δήλωσης ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟ Χανιά, Γιάννης Ντερμανάκης, που ήταν στη διοίκηση που είχε οδηγήσει την ομάδα στην ιστορική επιστροφή της στη Football League μετά από τρεις δεκαετίες.

Ο κ. Ντερμανάκης διαψεύδει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ για την αναφορά ότι ο ίδιος ήταν ανάμεσα στα άτομα που του είχαν πει ότι η ομάδα δεν χρωστάει τίποτα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρονάσιος είχε πει ότι οι πρώην παράγοντες της ομάδας Βιριράκης, Φυντικάκης, Ντερμανάκης είχαν πει στον νυν πρόεδρο Γιώργο Μελά ότι η ομάδα δεν χρωστάει τίποτα και «με το… καλημέρα στις 31 Αυγούστου ο κ. Μελάς πλήρωσε 48.000 ευρώ από την τσέπη του για να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Ντερμανάκη:

 Σε σχέση με την αναφορά του Μαυρονάσιου στο όνομα μου έστω και δευτερευόντως, ως έναν εξ’ αυτών που είχαν δήθεν διαβεβαιώσει τον κ. Μελά ότι η ομάδα “δεν έχει μία δραχμή χρέη”, διαψεύδω κάθε εμπλοκή μου με τέτοιου είδους ζητήματα. Με τον κ. Μελά συναντήθηκα  στο Παλαιό Λιμάνι των Χανίων κατά την ανάληψη της διοίκησης εκ μέρους του και του ήταν ήδη γνωστό από άλλους ότι η ΠΑΕ είχε ενταχθεί στο παρελθόν σε ρύθμιση σημαντικών χρεών. Για αυτό άλλωστε ζητούσε και τη συνδρομή τρίτων για την κάλυψη ενός ποσού που αρχικά υπολόγιζε σε πάνω από τα 20.000 ευρώ ως αρχική δόση ώστε να ενταχθεί εκ νέου η ΠΑΕ σε ρύθμιση. Από εμένα μάλιστα έλαβε βοήθεια, όπως τουλάχιστον ο ίδιος κ. Μελάς σίγουρα θα θυμάται.

Ο Μαυρονάσιος θα έπρεπε να σέβεται το γεγονός ότι με τους τότε συνεργάτες μου φτύσαμε αίμα για να ανέβει η ομάδα όταν ο ίδιος βρισκόταν μεταξύ Κορίνθου, Λουτρακίου  και Μεγάρων και  ότι  βοηθάμε σταθερά την ομάδα όπως και άλλοι Χανιώτες από τον Μάρτη του 2011, δίχως μάλιστα πολλοί από εμάς να είμαστε μέτοχοι αυτής, επί πλέον ότι και φέτος προσωπικά συνέδραμα με διάφορους τρόπους τέσσερις φορές, ανάμεσα στους οποίους και για την πληρωμή διαιτησίας όπως μου ζητήθηκε από τον κ. Μελά τηλεφωνικώς, το προηγούμενο του αγώνα με τον Αχαρναικό βράδυ.

Δηλώνω την απόλυτη οργή μου για την αναφορά του Μαυρονάσιου στο όνομα μου.  Πως γίνεται να μου ζήτησε και τελικά να έλαβε βοήθεια για να ρυθμιστούν, τα ήδη γνωστά σε αυτόν, χρέη της ομάδας και παράλληλα να μη γνώριζε τα χρέη ή πολύ περισσότερο να αναφέρθηκα εγώ σε μηδενικά χρέη;  Πέραν αυτών και πάγκο για σάμαλι να είχε αναλάβει  ο Μαυρονάσιος θα είχε ρωτήσει προηγουμένως πόσο και που χρωστάει… Για μια ολόκληρη ΠΑΕ είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει και μάλιστα ως διευθύνων σύμβουλος αυτής;

Στο μόνο που νιώθω την ανάγκη να “απολογηθώ”, είναι ότι άνθρωποι με άγνωστα κίνητρα έχουν αφεθεί να κουμαντάρουν μια ιστορική ομάδα εδώ και χρόνια, με εμάς τους Χανιώτες να παραμένουμε απαθείς, αμέτοχοι και αδρανείς στο τέλος που έρχεται, πιστεύοντας ότι θα το αποφεύγουμε ες αεί. Η ευνοϊκή ρύθμιση των εκατό δόσεων στο Ι.Κ.Α. χάθηκε στις 30 Γενάρη, ο προπονητής ωθήθηκε σε παραίτηση διότι δεν του άρεσαν τα χαρτάκια, ο γενικός αρχηγός αντιμετωπίσθηκε με ακραία αχαριστία, το γήπεδο αδειάζει και η ομάδα οδηγείται προς ένα φτηνό και μαρτυρικό θάνατο.

Κατανοώ τις δυσκολίες των καιρών για καθέναν από εμάς αλλά μέτοχοι, φίλαθλοι και πρώην παράγοντες πρέπει να επέμβουν από κοινού και άμεσα, ξεχνώντας ό,τι τους χώριζε και ό,τι μας χώριζε στο παρελθόν.

Η ομάδα μετράει εβδομάδες ζωής – μετά λόγου γνώσεως- και όλοι πρέπει να αφυπνιστούμε άμεσα. Κάτι θα μπορεί να προσφέρει καθένας από εμάς και κάποιος καταλληλότερος από τον Μαυρονάσιο θα υπάρχει για να εμπνεύσει τον κόσμο του ΑΟΧ.

Υ/γ:  Δυστυχώς, και τα αποτυχημένα έργα παίζονται πολλές φορές:

(ο κ. Ντερμανάκης στο τέλος της δήλωσής του χρησιμοποιεί κι ένα λινκ που παραπέμπει στο παρακάτω κείμενο από megaratv.gr και το βίντεο)

“Ποια κλεμμένα να φέρω πίσω;” 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο παράγοντας της ΠΑΕ Βύζας, Σωτήρης Μαυρονάσιος, όπου μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, αναλύοντας τα οικονομικά της στοιχεία, και ζήτησε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.
 
Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά μερίδας του τοπικού Τύπου, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που δημιουργούν άσχημο κλίμα για τον ίδιο και την ομάδα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Κλείνοντας μια 2ωρη σχεδόν συνέντευξη, ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης της ομάδας, αφού, όπως ανέφερε, “εάν δεν βρεθούν άνθρωποι να στηρίξουν την προσπάθειά μας, δεν θα αντέξουμε”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook