Σύμφωνα με την έρευνα, το 83% των επιχειρηματιών δηλώνει ότι ο τζίρος κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Μειωμένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι ήταν ο τζίρος των φετινών εκπτώσεων σύμφωνα με ερεύνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με την έρευνα, οχτώ στους δέκα επιχειρηματίες, το 83% των επιχειρηματιών, δηλώνει ότι ο τζίρος κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, το 13% ότι κινήθηκε στα ίδια επίπεδα και 4% σε καλύτερα.

Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017 σε σύγκριση με πέρυσι, άνω του 40%. Περίπου μία στις πέντε είχαν μείωση στις πωλήσεις είτε μεταξύ 31% και 40%, είτε μεταξύ 21% και 30%. Τέλος, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις είχαν πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 11% έως 20% και περίπου μία στις δέκα έως 10%. 

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μικρότερο από 30.000 ευρώ, αφού το 35% αυτών είχαν πτώση των πωλήσεων άνω του 40%.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook