Το Pierra Creta είναι ένας αγώνας ορειβατικού σκι, που διοργανώνεται στα βουνά της Κρήτης και διεξήχθη το 2014 για πρώτη φορά και το 2015 ως ομαδικός αγώνας, και τις δύο φορές με ιδιαίτερη επιτυχία και κέρδισε όλους όσους συμμετείχαν. Μετά από τις δυο επιτυχημένες συνεχόμενες χρονιές το Pierra Creta γίνεται πλέον ένα διετές γεγονός!  

Το 3Ο Pierra Creta 2017, ο νοτιότερος αγώνας ορειβατικού σκι της Ευρώπης, διοργανώνεται εφέτος το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου 2017 και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του πρόσφατα χαμένου φίλου και χιονοσυντρόφου Κώστα Λελούδη. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ανωγείων, τον Δήμο Μυλοποτάμου και τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδιών  του Δήμου Μυλοποτάμου. Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων υποστηρίζει και εφέτος την διοργάνωση αυτή με υλικοτεχνική υποδομή και με τη συμμετοχή μελών του, τα οποία θα βοηθήσουν ως εθελοντές, για την επάνδρωση των διαφόρων σημείων υποστήριξης του αθλητών του αγώνα. Επίσης αρκετοί αθλητές του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων θα τρέξουν σον αγώνα αυτό. 

Πέρα από τις καταπληκτικές συνθήκες για χιονοδρομία που χάρισε στους συμμετέχοντες ο Ψηλορείτης, οι άνθρωποι από τα χωριά της πάνω ρίζας Ανώγεια – Ζωνιανά – Λιβάδια, οργάνωσαν ανεπανάληπτη υποδοχή και γλέντι που κέρδισε τους συμμετέχοντες με συνέπεια να χαρακτηριστεί ο πιο επιτυχημένος αγώνας του είδους του, για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο. Σε επίπεδο Ελλάδας ο αγώνας αυτός αποτελεί πλέον θεσμό. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τη διοργάνωση και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό, να έρθει και να ζήσει την εμπειρία ενός Pierra Creta. Σε αυτό βοηθούν οι προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές, και το γεγονός ότι οι ξένοι που είχαν πάρει μέρος, ήταν προσωπικότητες του χώρου και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κι έρχεται κάποια στιγμή που κοιτάς πίσω τι έχεις αφήσει και κάνεις τον απολογισμό σου. Οι άνθρωποι που είναι πίσω από το Pierra Creta, δεν θεωρούμε ότι η σημαντικότερη παρακαταθήκη είναι ο αγώνας. Ο αγώνας είναι απλά ένα εργαλείο, ένα μέσο για να πετύχουμε τους σκοπούς μας. Η σημαντική κληρονομία που θα έχουμε αφήσει, είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους στο βουνό, να το αγαπήσουν, να βιώσουν νέες και βαθιές εμπειρίες και στο τέλος να το προστατεύσουν. Σε αυτό το πνεύμα εντάσσονται τα πρώτα Ski Camps που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα στα ριζά του βουνού, με την συμμετοχή πάνω από 20 παιδιών των Γυμνασίων της Κράνας και των Ανωγείων (Ανώγεια, Ζωνιανά, Λιβάδια). Τα Ski Camps διοργανώθηκαν από το Α.Κ.Ο.Μ.Μ. Ψηλορείτης και το Φυσικό Πάρκο και το Pierra Creta, μέλη του οποίου ανήκουν στους Ορειβατικούς Συλλόγους Ηρακλείου (Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου) και Χανίων (Ε.Ο.Σ. Χανίων). Και βέβαια ο αγώνας ορειβατικού σκι για παιδιά, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Pierra Creta 2017 το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο Λάκκο του Μυγερού. 

Σας περιμένουμε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 το πρωί στον Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού στα Λιβάδια, για άλλη μια αξέχαστη εμπειρία Pierra Creta… Θα πρέπει να φτάσετε με δικό σας μέσο ως τα Λιβάδια και από κει θα σας μεταφέρει το λεωφορειάκι της διοργάνωσης στο Λάκκο του Μυγερού. Ζεστά και αδιάβροχα ρούχα και αρβυλάκια είναι απαραίτητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook