Ένα drone το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά στο Ντουμπάι από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μεταφορών της πόλης στο World Government Summit.

Το κινεζικό μοντέλο eHang 184 έχει πραγματοποιήσει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις, είπε ο Ματ αλ Ταγέρ. Το drone μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη βάρους μέχρι και 100 κιλών και έχει δυνατότητα πτήσης 30 λεπτών.

Ο επιβάτης επιλέγει τον προορισμό του μέσω μιας οθόνης αφής, χωρίς να υπάρχουν άλλα χειριστήρια εντός του σκάφους, το οποίο «ελέγχεται αυτόματα» από ένα κέντρο ελέγχου, σύμφωνα με βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία.

Το drone μπορεί να πιάσει ταχύτητες μέχρι 160 χλμ ανά ώρα, και μπορεί να πετάξει σε απόσταση 50 χλμ με μια φόρτιση μπαταρίας.

«Δεν πρόκειται απλά για ένα μοντέλο» είπε ο αλ Ταγέρ, σύμφωνα με το Associated Press. «Έχουμε πειραματιστεί με πτήσεις αυτού του οχήματος στους ουρανούς του Ντουμπάι».

Το drone είχε λάβει έγκριση για δοκιμές στη Νεβάδα (ΗΠΑ) τον Ιούνιο του 2016.

Το drone αυτό που παρουσιάστηκε στη CES στο Λας Βέγκας το 2016, άρχισε να σχεδιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χουάζι Χου, μετά τον θάνατο δύο φίλων του σε συντριβές αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook