Αποδέκτης της συγκλονιστικής επιστολής είναι η χαροκαμένη μάνα του συνοδηγού της μοιραίας Πόρσε

Την ώρα που στα social media διεξάγεται ένας «εμφύλιος» για το αν το τραγικό δυστύχημα με τους 4 νεκρούς στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας είναι ή όχι «ταξικό», ένας αστυνομικός δίνει μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς, αναπτερώνοντας τις ελπίδες πως παρά το μίσος και την ανεξήγητη χολή που βγάζουν κάποιοι για τα θύματα, μπορεί να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους αυτής της χώρας.

Ο Νίκος Μπαλούρδος, μέλος στο δ.σ. των συνοριακών Αττικής, έγραψε ένα κείμενο θλίψης κι ευγνωμοσύνης. Παραλήπτης; Η μητέρα του συνοδηγού της Πόρσε και κολλητού φίλου του Γιώργου Βακάκη, γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo, Ελένη Μπούζα, η οποία είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια στην Β’ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στο συγκινητικό κείμενο που ανήρτησε στο bloko.gr, ο κύριος Νίκος Μπαλούρδος, εξηγεί πως η κυρία Μπούζα έσωσε το μωρό του, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην γιατρό για τον ξαφνικό χαμό του παιδιού της, Ανδρέα Γεωργακόπουλου.

Ο ίδιος μάλιστα εκφράζει την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, ώστε να αποκτήσουν οδική παιδεία και να σταματήσουμε να θρηνούμε καθημερινά τους δικούς μας ανθρώπους στην άσφαλτο.

Το κείμενο

“Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2013 έκανε δειλά την εμφάνιση του, όταν ξαφνικά ο ανυπόμονος -σαν τη μαμά του- μπαγάσας γιος μου αποφάσισε ότι έπρεπε να ανεξαρτητοποιηθεί από την μητέρα του και να κάνει μια εντυπωσιακή “entrance” στη ζωή μου, σαράντα μέρες νωρίτερα από το καθορισμένο ραντεβού μας.

Η ανυπομονησία του μας οδήγησε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί (να τους έχει όλους ο Θεός καλά) έσωσαν αυτόν και την μητέρα του τελευταία στιγμή.

Ο “μάγκας” όμως είχε… σοβαρά θέματα υγείας και η μαχητική ψυχούλα του, έπρεπε να βοηθηθεί με την καταλληλότερη ιατρική φροντίδα. Ετσι λοιπόν με ένα ασθενοφόρο πήγε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και στην Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Εκεί συνάντησε τον…  φύλακα άγγελο του, μια λεπτοκαμωμένη, γλυκιά αλλά συνάμα δυναμική γυναίκα, άριστη επαγγελματία που του έσωσε την ζωή. Αυτή η κυρία πολλά χρόνια τώρα, σώζει ψυχούλες και δίνει χαμόγελο σε πολλές οικογένειες, όπως στην δική μου. Αυτή η κυρία ονομάζεται Μπούζα Ελένη και δυστυχώς “έχασε” το δικός της παιδί στο σοβαρό τροχαίο που έγινε προχθές στη Θήβα. Ο γιος της ήταν συνοδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο σταθμευμένο όχημα εντός του παρκινγκ.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αστυνομικοί θα θέλαμε να αποτρέψουμε όχι μόνο αυτό, αλλά όλα τα θανατηφόρα ατυχήματα, όμως δεν γίνεται. Δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ένα αυτοκίνητο. Αν θέλουμε πραγματικά να σώσουμε τα παιδιά μας πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολειά μας, από το δημοτικό ακόμα!!!

Εκεί που τα παιδιά μας πηγαίνουν εκδρομές στα πάρκα και τα γήπεδα, να πηγαίνουν στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Να βλέπουν στο λύκειο τα φρικτά βίντεο με τα τροχαία ατυχήματα που μας έδειχναν οι συνάδελφοι της Τροχαίας.. Αυτά και πολλά αλλά μπορούν να γίνουν για να αποκτήσει ο Έλληνας οδηγός, την λεγόμενη οδηγική παιδεία και να σταματήσουμε να θρηνούμε καθημερινά τους δικούς μας ανθρώπους στην άσφαλτο.

Γιατρέ μου… συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μου, όλοι οι γονείς που έσωσες τις ζωές μας είμαστε με την σκέψη μας, στο πλευρό σου.   

Κείμενο θλίψης κι ευγνωμοσύνης από τον Νίκο Μπαλούρδο, μέλος στο δ.σ. των συνοριακών Αττικής”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook