Αποφασισμένη να διαλευκάνει την υπόθεση δηλητηρίασης προβάτων που έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Σφακίων τα τελευταία δύο χρόνια, φέρεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews, μόλις έγινε γνωστό πως σε συγκεκριμένη περιοχή των Σφακίων άγνωστοι σκορπίζουν ζωοτροφές ποτισμένες με δηλητήριο με αποτέλεσμα να βρίσκουν τραγικό θάνατο εκατοντάδες πρόβατα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ.Παντελής Μουρτζανός, ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Χανίων και έδωσε εντολή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και στο Αστυνομικό Τμήμα Χώρας Σφακίων να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς στην διαλεύκανση της υπόθεσης.
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κληθεί να συμβάλλουν και οι αρμόδιοι της (σημερινής) Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, οι οποίοι βεβαίωσαν ότι οι θάνατοι των προβάτων οφείλοντο σε δηλητηρίαση.
Υπενθυμίζεται ότι – όπως είχε δημοσιεύσει και το Flashnews – σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, τα τελευταία δύο χρόνια άγνωστοι σκορπίζουν ζωοτροφές ποτισμένες με δηλητήριο με αποτέλεσμα να έχουν πεθάνει εκατοντάδες πρόβατα.
Το ότι πρόκειται για δηλητηριάσεις διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις που είχαν γίνει από την Κτηνιατρική υπηρεσία Χανίων και το Ινστιτούτο Βιοχημείας και τοξικολογίας Αθηνών. 
Τα περισσότερα αν όχι σχεδόν όλα τα κρούσματα εντοπίζονται στον ορεινό όγκο μεταξύ των χωριών Ασφένδου και Αγ.Νεκταρίου του δήμου Σφακίων με αποτέλεσμα κτηνοτρόφοι της περιοχής να έχουν υποστεί τεράστια οικονομική καταστροφή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook