Συνεδρίασε σήμερα η ΠΕΔ Κρήτης για το θέμα που πρώτο είχε δημοσιοποιήσει πρώτο το Flashnews.gr , που το ΣτΕ “παίρνει πίσω” το δικαίωμα των δήμων για απλή χρήση του αιγιαλού και των παραλιών.

Μόλις λίγες ημέρες έμειναν πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη και το τοπίο παραμένει θολό όσον αφορά διαχείριση των παραλιών, ένα θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση ΠΕΔ Κρήτης, εκτός ημερησίας διάταξης.

Αποφασίστηκε ότι ο κ. Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιάς ο κ.Ζερβός, δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο κ.Μαστοράκης δήμαρχος Χερσονήσου, να μεταβούν στην Αθήνα για να συναντήσουν την υπουργό τουρισμού για να δουν τι θα γίνει με τις παραλίες αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ.Μαλανδράκης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία από την πλευρά του υπουργείου. “Εγω στο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ να μην πάρω καμία παραλία, πέρυσι είχαμε αναγκαστεί εμείς να λύσουμε το σοβαρό πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες, καθώς ο διαγωνισμός από την πρώτη στιγμή ήταν άγονος. Οι δαπάνες του δήμου Πλατανιά ήταν περίπου 150.000 χιλ. ευρώ μόνο για τους ναυαγοσώστες.

Από την πλευρά του ο κ.Πατεράκης ανέφερε “Σε εμάς το λιμεναρχείο έκοψε πρόστιμο, καθώς, από την 1η Ιουνίου έπρεπε να είχαμε βάλει ναυαγοσώστες και δεν το είχαμε κάνει. Υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα όπως η παραλία στο Βάι, που θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το υπουργείο πολιτισμού.

Ο Κοκοσάλης τόνισε, “Εμείς αναγκαστήκαμε να χαρακτηρίσουμε ως μη πολυσύχναστες κάποιες από τις παραλίες του δήμου έτσι ώστε να μην αναγκαστούμε να βάλουμε ναυαγοσώστες.” ενώ στους ναυαγοσώστες αναφέρθηκε και ο κ.Μαστοράκης λέγοντας “Εμείς πρέπει να έχουμε 38 ναυαγοσώστες και έχουμε καλύψει μόνο 9! Προτείνω κάθε δήμος να μισθώνει τμήματα παραλιών.”

Ο κ.Μαμουλάκης ανέφερε “Το 2016 ίσα-ίσα που προλάβαμε να κάνουμε τον διαγωνισμό για τους ναυαγοσώστες δεν υπάρχει ναυαγοσώστης για να τον τοποθετήσουμε στις παραλίες, αν θέλει να τις πάρει η κτηματική υπηρεσία του κράτους ας γίνει έτσι.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου τονίζοντας,μεταξύ άλλων, ότι πριν λίγες ημέρες είχε πάει στην γενική γραμματεία του υπουργείου εσωτερικών και είχε πάρει διαβεβαίωση ότι θα παραταθεί για ακόμα ένα χρόνο το θέμα αυτό.

Αποφασίστηκε λοπόν να ανεβούν Αθήνα,τελικά,αφού συμφώνησαν όλοι πως το πρόβλημα χρειάζεται άμεση αντίδραση. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook