Για αναξιοπιστία και πλήρη αδιαφορία των κυβερνητικών εκπροσώπων για το ΤΕΙ κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας 

Η αναξιοπιστία και η πλήρης αδιαφορία των κυβερνητικών εκπροσώπων για το ζήτημα του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα είναι τα επιβεβαιωμένα συμπεράσματα που προκύπτουν μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκη και Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, κ. Γ. Προϊστάκη, κ. Μ. Μαχαιρά και κας. Ελένης Βλάσση την Τετάρτη 1 Μαρτίου  στην Αθήνα και τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Για πολιτικό ζήτημα και πολιτικές ευθύνες κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης τη στιγμή που δυόμιση χρόνια έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες, όταν μάλιστα έχει ενημερωθεί για το ζήτημα και ο κυβερνητικός βουλευτής, κ. Μ. Θραψανιώτης και είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Καπετανάκη, τους Υπουργούς Παιδείας, κ. Μπαλτά, κ. Φίλη και ενημέρωση με τον κ. Γαβρόγλου, ενώ το ζήτημα είχε τεθεί και κατά την επίσκεψη του  ίδιου του Πρωθυπουργού στον Άγιο Νικόλαο και είχε ενημερωθεί  επίσης σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ι. Δραγασάκης. 

Ευθύνες καταμερίζονται, όπως αναφέρει τόσο στον κ. Θραψανιώτη όσο και στον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Καπετανάκη, αφού παρόλο που γνώριζαν από την αρχή ένα αίτημα της Ιεράπετρας  και την πρόθεση του Δήμου να υποστηρίξει τη λειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης δεν έθεσαν ποτέ το ζήτημα και δεν ενημέρωσαν τον Δήμο Ιεράπετρας, τη στιγμή που έγιναν συζητήσεις και εισηγήσεις σε επίπεδο Υπουργείου και συνόδου των προέδρων των τεχνολογικών ιδρυμάτων. 

Σχολιάζοντας μάλιστα τη στάση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Ι. Δραγασάκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αδιαφορία που επέδειξε ο κ. Δραγασάκης  κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο γραφείο του την Τετάρτη 1 Μαρτίου ο Δήμαρχος και Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Ιεράπετρας.

 Όπως αναφέρει «δεν είναι μόνο ξεκάθαρο ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιληφθεί του ζητήματος, αλλά είναι και προσβλητικό το γεγονός ότι δεν επιδίωξε την παραμικρή ενημέρωση έστω και μέσω κάποιου συνεργάτη του τη στιγμή που στο γραφείο του έφτασε ο Δήμαρχος και επικεφαλής από τις  Δημοτικής Παρατάξεις της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ιεράπετρας.

«Για το θέμα ήταν καλά ενημερωμένος, ανέφερε, ενώ με επιστολή μου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου είχα προειδοποιήσει για την κρισιμότητα του ζητήματος και για την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, ενώ ενημέρωσα τον κ. Δραγασάκη για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Καπετανάκη» επισήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. 

Απαντώντας στο ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, ο κ. Καλαντζάκης υπογράμμισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Το θέμα δεν έχει κλείσει. Στην Ελλάδα το πολιτικό σκηνικό διαρκώς μεταβάλλεται. Όποτε και εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και με εντατικούς ρυθμούς να διεκδικούμε για την Ιεράπετρα. Βεβαίως το θέμα θα συζητηθεί  και στην Επιτροπή Στήριξης του ΤΕΙ και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου και εκεί να ληφθούν αποφάσεις». 

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στον Αντιδήμαρχο της Κυβέρνησης, κ. Ι. Δραγασάκη    
«κ. Δραγασάκη
Κατόπιν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο σας και την τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του αιτήματός μας για επαναλειτουργία του τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης στην Ιεράπετρα, σας γνωρίζω ότι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Καπετανάκη, για το αποτέλεσμα της οποίας ενημερώθηκε και ο κυβερνητικός Βουλευτής Λασιθίου, κ. Θραψανιώτης.

Τη δεδομένη στιγμή, μετά την πρόθεση του κ. Καπετανάκη για επαναλειτουργία, εφόσον υπάρχει συναίνεση από το Υπουργείο Παιδείας, και μετά τις θετικές προθέσεις, όπως εκφράστηκαν κατά τη συνάντηση στο γραφείο σας, δεν υπάρχει καμία θετική έκβαση και ενημέρωση γεγονός που δημιουργεί μια έκρυθμη κατάσταση στην Ιεράπετρα, επιτείνοντας την αγανάκτηση σύσσωμης της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον δεν υπάρξουν άμεσα θετικές εξελίξεις, σας γνωρίζουμε ότι ο αδικημένος λαός της Ιεράπετρας θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αιτούμενος με κάθε τρόπο τη δικαίωση απέναντι σε μια κατάφωρη αδικία.

Με την ελπίδα ότι θα επιληφθείτε της αίσιας έκβασης του θέματος, όπως εκφράστηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί σας, σεβόμενος τους πολίτες της Ιεράπετρας και αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της αδικίας που έχουν υποστεί συγκριτικά με όλες τις άλλες πόλεις της Κρήτης, αναμένουμε την ενημέρωσή σας και την άμεση θετική σας παρέμβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, υπό την πίεση των φορέων και των πολιτών του Δήμου Ιεράπετρας και του υπό παραίτηση Δημοτικού Συμβουλίου σας γνωρίζουμε ότι η Ιεράπετρα θα μεταχειριστεί κάθε τρόπο, επιζητώντας τη δικαίωση και την υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Με τη βεβαιότητα ότι διαπνέστε από θετικές προθέσεις για τον τόπο καταγωγής σας, αναμένουμε έως τη Δευτέρα την ενημέρωση και τη θετική σας παρέμβαση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook