Στο έλεος των… αγριογούρουνων που εφορμούν κάθε τόσο από τον ορεινό όγκο της Πίνδου βρίσκονται οι καλλιεργημένες εκτάσεις στην περιοχή του Πλατάνου Τρικάλων! Τα πεινασμένα ζώα που αναζητούν τροφή, επελαύνουν μέσα στα χωράφια με το καλαμπόκι προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Οι αγρότες όπως αναφέρει το protothema.gr, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν την παραγωγή τους να καταλήγει στα… στομάχια των αγριόχοιρων και την οικονομική καταστροφή να τους απειλεί. Αν και έχουν ενημερώσει εδώ και καιρό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και έχουν υποβάλλει αιτήματα για την χορήγηση αποζημιώσεων για τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί, ωστόσο δεν έχουν πάρει ακόμη απάντηση από την πολιτεία.

* Αλλά και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Ποριά στην Καστοριά, βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής εξ αιτίας των καθημερινών επιδρομών που κάνουν πεινασμένες αρκούδες στα κοπάδια τους! Τα πεινασμένα αγρίμια που αναζητούν τροφή, δεν διστάζουν να εισβάλλουν στα ποιμνιοστάσια και να κατασπαράξουν πρόβατα και κατσίκια. Οι ιδιοκτήτες των κοπαδιών ζητούν την παρέμβαση της περιφέρειας και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», για να ξεκινήσει πρόγραμμα ομάδας αποζημίωσης της χαμένης περιουσίας τους μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook