“Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου ” μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων, συνεχίζεται για 4 ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης. 

Πρόκειται για το παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα της μεγάλης Ελληνίδας πεζογράφου, Άλκης Ζέη.27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος, που πέθανε το τριζόνι του. θα τη θυμάται γιατί την επόμενη μέρα ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: “Σήκω. έγινε πόλεμος! Δεν ακούς τις σειρήνες; “Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας ο Πέτρος ήταν 9 χρονών. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Πέτρος θα ξεκινήσει έναν μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. με παλιούς και καινούριους φίλους συμμετέχει στην αντίσταση. Η ελπίδα κάπου στο βάθος σιγοκαίει.

Μια παράσταση που φιλοδοξεί να φωτίσει μέσα από τα μάτια του Πέτρου, τα παιδιά όλου του κόσμου που αναπάντεχα η ζωή τους αλλάζει. Μια βίαιη πορεία προς την ωριμότητα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στέλλα Δασκαλάκη

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: απο 6/3 στο 699 445 6536

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Σάββατο 11 Μαρτιου στις 12:00 & στις 19:00
Κυριακή 12 Μαρτιου στις 12:00 & στις 19:00

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για παιδιά από 6 ετών. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια! Τα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες και γιαγιάδες!

 
 
 

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα φιλοξενείται τμήμα της έκθεσης σπάνιων ζωγραφικών και λιθογραφικών αφισών και φωτογραφιών της περιόδου 1941-1945, από τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και φυσικά την Ελλάδα με γενικό τίτλο «Η ανθρωπότητα αντιστέκεται: Η πρόκληση, η μάχη, η νίκη» του συλλέκτη-ηθοποιού Lefteris Lamprakis.

Τιμή εισιτηρίου 6€ (συμπ. ΦΠΑ)

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου μας, Γιώργου Κισκήρα, με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί αυτόν τον περίπατο…

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook