Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου ITTFA 2017

Με επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITTFA 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Σερβία προς τη χώρα μας και τη Κρήτη καθώς τη χώρα μας επισκέφτηκαν το 2015, 750.000 Σέρβοι τουρίστες και το 2016 1.000.000.

Για τους Σέρβους τουρίστες η Βόρεια Ελλάδα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των Σέρβων τουριστών που κάνουν διακοπές στη Κρήτη που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των νέων Ελληνικών προορισμών. Σε αυτό έχει συντελέσει και η αεροπορική διασύνδεση Βελιγράδι-Ηράκλειο από την αεροπορική εταιρεία «Ellinair».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, την ευθύνη του οποίου είχε το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός Σέρβων που ζητούσε αναλυτικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα του νησιού την ιστορία, τον πολιτισμό του, όπως επίσης για τα θρησκευτικά μνημεία της Κρήτης.  

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή η οποία ήρθε σε επαφή με αρκετούς τουριστικούς παράγοντες της Σερβίας, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Το περίπτερο της Περιφέρειας, που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία κ.  Βασιλειάδης αλλά και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook