Τριάντα ένας Αμερικανοί στρατιώτες και επτά Αφγανοί συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο που τους μετέφερε κατέπεσε στην επαρχία Ουαρντάκ.

Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τους Ταλιμπάν, υποστήριξε ο στρατηγός Αμπντούλ Ράζεκ, ο επικεφαλής των τοπικών δυνάμεων του αφγανικού στρατού. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω το ελικόπτερο χτυπήθηκε από ένα πύραυλο που εκτόξευσε ο εχθρός», είπε ο στρατηγός.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι ένα από τα ελικόπτερά του συνετρίβη αλλά δεν έχει ανακοινώσει ούτε τα αίτια ούτε τον αριθμό των θυμάτων. Πηγή του ΝΑΤΟ ανέφερε πάντως ότι επρόκειτο για ένα Σινούκ ικανό να μεταφέρει μέχρι και 44 άτομα, εκτός των τριών μελών του πληρώματός του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών αρχών Σαχιντουλάχ Σαχίντ το ελικόπτερο χτυπήθηκε κατά την απογείωσή του» ενώ συμμετείχε σε μια επιχείρηση των αμερικανικών και των αφγανικών δυνάμεων σε περιοχή όπου δρουν οι Ταλιμπάν.

«Γύρω στις 10 το βράδυ (της Παρασκευής) ακούσαμε ελικόπτερα να πετούν πάνω από το χωριό. Είδαμε ένα από αυτά να προσγειώνεται στη στέγη του σπιτιού ενός Ταλιμπάν διοικητή και μετά άρχισαν πυροβολισμοί. Λίγα λεπτά αφού απογειώθηκε ξανά, το ελικόπτερο έχασε ύψος και έπεσε», είπε ένας κάτοικος του χωριού Αμιχάν.

Ένα ελικόπτερο Σινούκ είχε χτυπηθεί από τους Ταλιμπάν στην επαρχία Κουνάρ στις 28 Ιουνίου 2005 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook