Με την συνδιοργάνωση της Π.Ε. Ηρακλείου το «3οPierra Creta» το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου στονΛάκκο Μυγερο στη ρίζα του Ψηλορείτη

Με την συνδιοργάνωση της Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το «3οPierra Creta» το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου στον Λάκκο Μυγερού, στη ρίζα του Ψηλορείτη. Σύμφωνα με τον διοργανωτή το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί θα γίνει η 1η παιδική συνάντηση χιονοδρομίας στην Κρήτη όπου παιδιά από τα γύρω χωριά που έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά skicamp, θα λάβουν μέρος σε ένα συμβολικό αγώνα. Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 9.30 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του Pierra Creta, του νοτιότερου αγώνα ορειβατικού σκι στην Ευρώπη με 140 συμμετοχές από 8 χώρες.

Ο αγώνας της Κυριακής διοργανώνεται από τον ΕΟΣ Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ), με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ανωγείων, τον Δήμο Μυλοποτάμου, τα δημοτικά διαμερίσματα Ζωνιανών και Λιβαδίων και τους πολιτιστικούς συλλόγους Ανωγείων, Ζωνιανών,Λιβαδίων ενώ υποστηρίζεται από τον ΕΟΣ Χανίων, το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη και τον Ερυθρό Σταυρό. Όλες οι δράσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Κώστα Λελούδη. Ο αγώνας και η παιδική συνάντηση είναι ανοιχτές στο κοινό.

Στα skicamps μέχρι τώρα έχουν λάβει μέρος περισσότερα από 150 παιδιά από τα χωριά του Ψηλορείτη (Ανώγεια, Ζωνιανά, Λιβάδια, Κράνα) που διδάχτηκαν από έμπειρους εκπαιδευτές τις βασικές αρχές τις χιονοδρομίας. Σκοπός των ανθρώπων πίσω από αυτό το εγχείρημα ήταν να φέρουν περισσότερους νέους ανθρώπους στο βουνό, να το αγαπήσουν, να βιώσουν νέες εμπειρίες, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην προστασία του. Τα skicamps διοργανώθηκαν από το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη,το PierraCreta και  τους Ορειβατικούς Συλλόγους Ηρακλείου (ΕΟΣ Ηρακλείου) και Χανίων (ΕΟΣ Χανίων).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα:

–           www.pierracreta.gr

–           www.facebook.com/pierracreta

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook