Ανακοίνωση των συλλόγων διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας Σφακίων

Σήμερα εστάλη στο Flashnews.gr η παρακάτω ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε:
    
“Κατ’ αρχήν οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γυμνασίου και ΓΕΛ Χώρας Σφακίων επιθυμούν να  διευκρινίσουν ως προς την επιστολή  που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 14/2 τα εξής:

α. Αποσύρουμε την αναφορά στα πολιτικά συμφέροντα.
β.Επίσης, οφείλουμε να τονίσουμε πως η επιστολή μας αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το πρόβλημα μετακίνησης μας και όχι τη συνολική συνεργασία του σχολείου με το Δήμο που εξάλλου τον έχουμε ευχαριστήσει δημόσια για τη συνολική αρωγή του. 

      Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι άκουσαν με πολύ μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που προκύπτουν από τις δυσκολίες μετάβασης μας στο σχολείο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (παγετός, χιόνι, ξαφνικές χιονοθύελλες). Εξηγήσαμε πως για τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, είναι αδύνατο να μείνουν στα Σφακιά γιατί η οικογένεια τους βρίσκεται στα Χανιά ή είναι τοποθετημένοι σε 2,3 και 4 σχολεία σε όλο το νομό. Ως προς τη λύση του εναλλακτικού δρόμου από το Ροδάκινο κάναμε γνωστό πως απ’ τα Ασκύφου όπου συνήθως αντιμετωπίζουμε τον παγετό – φαινόμενο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε και προκαλεί πανικό –  η διαδρομή μέσω Ροδάκινου διαρκεί 2 ώρες (Ασκύφου – Βρύσσσες –  Ρέθυμνο- Ροδάκινο – Χώρα Σφακίων). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σχολείο στις 10:00 ενώ τα παιδιά θα βρίσκονται στο σχολείο από τις 08:00 – 08:15. 

        Ως Σύλλογος Διδασκόντων προτείναμε, σε αυτές τις περιπτώσεις, τη μετάθεση του σχολικού ωραρίου, δηλαδή, να ξεκινούν τα μαθήματα στις 09:00 ή στις 10:00 – όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες περιοχές με παρόμοια καιρικά φαινόμενα – ώστε ο δρόμος να έχει ανοίξει από το εκχιονιστικό μηχάνημα ή να έχει υποχωρήσει ο παγετός. Παράλληλα, βεβαίως, θα πρέπει να ρυθμιστούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων που σε κάποιες περιπτώσεις εξυπηρετούν περισσότερα σχολεία (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά- Γυμνάσια). Έτσι θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία και των μαθητών και των καθηγητών που συχνά προκαλεί συναισθηματικές εντάσεις. Ο Δήμος έδειξε θετική διάθεση να προωθήσει μια τέτοια λύση και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς. 

         Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε πως οι καθηγητές που υπηρετούμε  στα δύο σχολεία, θεωρούμε τον παιδαγωγικό  μας ρόλο σε αυτή την περιοχή  πολύ σημαντικό αφού τα παιδιά στα Σφακιά και σε άλλες δυσπρόσιτες περιοχές έχουν την ίδια  ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία  του σχολείου όπως  συμβαίνει και για τα παιδιά που κατοικούν σε αστικά κέντρα.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook