1. Ένας καλός, πρωινός καθαρισμός θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τη λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμβουλεύει το jenny.gr. Επιλέξτε τα καθαριστικά προσώπου σε μορφή τζελ που περιέχουν σαλικυλικό οξύ (ρωτήστε στο φαρμακείο) και να είστε σίγουρες ότι θα δείτε διαφορά.

2.      Για τις λιπαρές επιδερμίδες ο συνδυασμός αντηλιακού με ενυδατική κρέμα είναι κάπως «δυναμικός’… Εάν τώρα το καλοκαίρι αισθάνεστε ότι αυτά τα δύο είναι πολύ βαριά για την επιδερμίδα σας, δοκιμάστε να μειώσετε την ποσότητα του αντηλιακού. Ένα κουταλάκι του τσαγιού αρκεί. Μη βγείτε όμως από το σπίτι χωρίς αντηλιακό προσώπου!

3.      Μειώστε τη χρήση του μεικ απ που κλείνει τους πόρους και δημιουργεί λιπαρότητα και ακμή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα μία μια ενυδατική κρέμα με χρώμα. Πολλοί καλά είναι τα προϊόντα μεικ απ και οι πούδρες που περιέχουν τα λεγόμενα minerals.

4.      Προσοχή στην διατροφή σας. Το αλκοόλ και οι καυτερές τροφές ενεργοποιούν τα αιμοφόρα αγγεία και η λιπαρότητα αυξάνεται.

5.      Σε περίπτωση που έχετε τα σωστά καλλυντικά, φροντίζετε με το σωστό τρόπο την επιδερμίδα σας αλλά η ενοχλητική γυαλάδα επιμένει, τότε κλείστε οπωσδήποτε ραντεβού με το δερματολόγο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook