Μυρωδάτη και ιδιαίτερη συνταγή

Υλικά για 4-6 άτομα

600 γραμμάρια κολοκύθα
500 γραμμάρια αλεύρι
400 γραμμάρια ζάχαρη
5 αυγά
200 γραμμάρια καρύδια
1 βανίλια
200 ml λάδι
½ κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
βούτυρο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάτε την κολοκύθα στο μπλέντερ.

Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Στη συνέχεια βάζετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1 βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.

Χτυπάτε καλά τα υλικά. Αμέσως μετά, προσθέτετε στο μείγμα την τριμμένη κολοκύθα.

Βάζετε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσετε) και ½ κουταλάκι αλάτι.

Ανακατεύετε καλά και κατόπιν τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάτε στο μίξερ.

Τελευταία ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με μια κουτάλα.

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr