Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσει το λόγο της έναντι των εταίρων της παρείχε, μέσω της εφημερίδας Guardian, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς».

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, έχει «φόντο» το πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την αλλαγή της ελληνικής Φορολογικής Διοίκησης, που παρουσιάσθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Παρασκευή.

Στόχος του σχεδίου είναι να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, να βελτιώσει αποφασιστικά την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων, να εξαλείψει τη διαφθορά, ώστε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των φορολογικών αρχών και την εμπιστοσύνη των φορολογούμενων, να ενισχύσει την εθελούσια φορολογική συμμόρφωση μειώνοντας το κόστος για τους φορολογουμένου.

Το δημοσίευμα της Guardian έχει τίτλο: «Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια» και ο συντάκτης του σημειώνει: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφερε μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση χρέους – τώρα υπόσχεται καταστολή της φοροδιαφυγής».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Μια μάχη για την εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης… μια μάχη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια μάχη για την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων».

«Έχει μεγάλη σημασία για μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ. Και θα κρατήσουμε το λόγο μας. Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσουμε το λόγο μας» επισημαίνει.

Η εφημερίδα όπως αναφέρει το in.gr, σημειώνει το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καταγράφει το σχόλιο του ίδιου του κ. Βενιζέλου: «Είναι καθήκον μου απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη να κάνω ό,τι μπορώ».

Ειδικότερα για το θέμα της φοροδιαφυγής, η εφημερίδα σημειώνει: «Η φοροδιαφυγή -μια πρακτική που είναι τόσο παλιά όσο και τα βουνά και η οποία θεωρείται απ\’ όλους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας- θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς, λέει [ο Ευ.Βενιζέλος]».

Συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών αναφέρει στην εφημερίδα: «Δεν θα κυνηγήσει τα μικρά ψάρια, θα κυνηγήσει τα μεγάλα και θα τιμωρηθούν όποιοι κι αν είναι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook