Ομαλά και χωρίς εκπλήξεις η διαδικασία εκλογής του προεδρείου

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης επανεξελέγη ο Γιώργος Πιτσούλης με 45 ψήφους από τους 46 ψηφίσαντες, ενώ ο Στέλιος Ορφανός απείχε από την ψηφοφορία.

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε διαδικασία εκλογής υποψηφίου από την πλειοψηφούσα παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη καθώς υπήρχαν δύο υποψήφιοι, ο Γιώργος Πιτσούλης και ο Τάσος Κουρουπάκης.

Στην διαδικασία πλειοψήφησε ο κ.Πιτσούλης και προς τιμήν του ο κ.Κουρουπάκης, στην διαδικασία που ακολούθησε ψήφισε και αυτός τον υποψήφιο που πλειοψήφησε.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Δανδουλάκης , ενώ η κα Βάρδα εξελέγη Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης έγινε σήμερα η εκλογή των μελών του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία επί των ψηφισάντων, δηλ. ψήφισαν 45 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι εκλεγμένοι έλαβαν 45. 

Ο Γιώργος Πιτσούλης επανεξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από πρόταση της παράταξης του Σταύρου Αρναουτάκη «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Κώστας Δανδουλάκης της παράταξης του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», γραμματέας του συμβουλίου επανεξελέγη η Μαρία Βάρδα της παράταξης του Μιχάλη Κλάδου «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ».

Μετά  την διαδικασία της εκλογής του Περιφερειακού Συμβουλίου ακολούθησε η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι επικεφαλείς των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προεδρείου, επισημαίνοντας το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία. 

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης επισήμανε με έμφαση στις δηλώσεις του το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από την ψηφοφορία αναδείχτηκε το κορυφαίο γεγονός της  συναίνεσης που υπάρχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η εκλογή του Προεδρείου με 45 ψήφους  στους 45 ψηφίσαντες λέει πολλά και στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Μια δημοκρατική διαδικασία που δείχνει ότι τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να τα λύνουμε με συναίνεση» και πρόσθεσε: «Από τη πλευρά τη δική μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ενώνουμε δυνάμεις. Αυτό χρειάζεται η Κρήτη, να ενώνουμε δυνάμεις, να παίρνουμε τις καλύτερες προτάσεις και αυτές να προσπαθούμε να υλοποιούμε. Θεωρώ ότι η σημερινή διαδικασία αυτό έδειξε για μια ακόμη φορά, και μας χαράσσει το δρόμο πως πρέπει να οδηγηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Με την ίδια διάθεση και δυναμικότητα συνεχίζουμε τη δουλειά μας για διεκδίκηση πόρων, για επίλυση προβλημάτων, υπηρετώντας τη Κρήτη και τους Κρητικούς, και το έργο που κάνουμε δεν είναι έργο ενός ανθρώπου αλλά πολλών». 

Από τη πλευρά του ο επανεκλεγμένος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης στις δηλώσεις του ανέφερε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω διαχρονικά τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έως τώρα συνεργασία, καθώς και για αυτή που θα ακολουθήσει. Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης η επιτυχία ενός θεσμικού οργάνου είναι έργο πολλών ανθρώπων. Δεσμευόμαστε στην πορεία να πορευτούμε δυναμικά όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, βασισμένη σε μια «κατάκτηση» του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που δεν είναι άλλη από να κρατάει στην καρδιά του οικουμενικά την Κρήτη, να μάχεται να διεκδικεί και να αγωνίζεται για να την πάει όλο και πιο ψηλά. Είναι τιμή μου που είμαι μέλος αυτού του θεσμικού οργάνου». 

Αποτελέσματα ψηφοφορίας Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τον νόμο είναι ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζει ο Περιφερειάρχης με απόφαση του. Στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής εκλέχτηκαν: 

Εκλογή τακτικών μελών Οικονομικής Επιτροπής 
1ος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ         44
2ος ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     43
3ος  ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ    43
4ος ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    42
5ος ΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    42
6ος ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    39
7 ος ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    39
8ος ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    38

Εκλογή αναπληρωματικών μελών Οικονομικής Επιτροπής
1ος ΤΖΕΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ     42
2ος ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     42
3ος ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    40
4ΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ     39
5ος ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    37
6ος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     33
7ΟΣ ΒΑΡΔΑ ΜΑΡΙΑ    30
8ος ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ    26

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook