Την παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προτείνει ο Άρειος Πάγος. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, για το οποίο παραπέμφθηκε από τη Βουλή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας τάσσεται με ομόφωνο βούλευμά του το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου όπως αναφέρει το in.gr, υιοθέτησαν την εισήγηση, τόσο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Μαύρου, όσο και του ανακριτή αρεοπαγίτη, Β. Λαμπρόπουλου, και αποφάνθηκαν ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει, από τη διάπραξή του, δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής. Κατά συνέπεια, πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον του ασκηθείσα ποινική δίωξη.

Αντίθετα, το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, αφού κρίθηκε ότι τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook