Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλειμμένα αποδυτήρια δίπλα σε νηπιαγωγείο στην Χρυσοπηγή 

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων όταν ειδοποιήθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην περιοχή της Χρυσοπηγής.

Στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι κατέσβησαν άμεσα την εστία της φωτιάς, η οποία ήταν μέσα σε ένα δωμάτιο παλαιών αποδυτηρίων ενός γηπέδου 5χ5 που λειτουργούσε παλαιότερα στην περιοχή.

Όμως το περιστατικό αποκάλυψε μια εστία πραγματικής μόλυνσης στην οποία έχουν μετατραπεί τα εγκαταλειμμένα αποδυτήρια τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα σε νηπιαγωγείο!

Γεμάτα από πάσης φύσεως σκουπίδια και πιθανότατα χώρος ύποπτων συναλλαγών, τα κτίρια αυτά αποτελούν εστία μόλυνσης και ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή περίφραξη και η πρόσβαση είναι ελεύθερη ακόμη και για μικρά παιδιά.

Στην φωτό που ακολουθεί βλέπετε το δωμάτιο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά να είναι γεμάτο με σκουπίδια.

Να σημειωθεί πως ο χώρος μπορεί να είναι ιδιωτικός, αλλά η Νομοθεσία επιβάλλει στην Αυτοδιοίκηση να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τις υποχρεώσεις του και σε περίπτωση που δεν φροντίσει ο ίδιος να πάρει μέτρα, τότε μπορεί ο Δήμος να καθαρίσει τον χώρο, χρεώνοντας το κόστος στον ιδιοκτήτη.

Αυτό είναι το κεντρικό κτίριο των αποδυτηρίων το οποίο επίσης είναι γεμάτο με σκουπίδια και διάφορα απόβλητα.

Ακριβώς απέναντι απο τα άθλια αυτά κτίρια βρίσκεται το νηπιαγωγείο.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ερευνά την αιτία της φωτιάς, αλλά επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση αρμοδίων αρχών για να πάψει να υπάρχει η εστία αυτή της μόλυνσης δίπλα στον τόπο όπου βρίσκονται τα νήπια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook