Ποια φαίνεται να είναι η πραγματική αιτία που ανάγκασε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ George W. Bush να επιστρέψει στην Σούδα λίγες ημέρες μετά την πρώτη επίσκεψη.

Η πρώτη επίσκεψη του αεροπλανοφόρου George W. Bush στην βάση στο Μαράθι της Σούδας, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ήταν απόλυτα κατανοητή καθώς ο “Εκδικητής” είχε αποπλεύσει απο το Νόρφολκ της Βιρτζίνια στις 21 Ιανουαρίου και η Σούδα ήταν ο πρώτος σταθμός για αναψυχή λίγων ημερών, των πληρωμάτων του πλοίου, πριν πάει στα πεδία των επιχειρήσεων κατα των Τζιχαντιστών.

Όμως, ενώ – σύμφωνα και με ρεπορτάζ Μέσων Ενημέρωσης των ΗΠΑ – συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατα του ISIS, το αεροπλανοφόρο επέστρεψε στην βάση της Σούδας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου όπου και παρέμεινε για δέκα ολόκληρες ημέρες.

Πολλοί απόρησαν για τον λόγο που έγινε αυτό, καθώς δεν είναι και πολύ συνηθισμένος ο κατάπλους του ίδιου πλοίου και μάλιστα αεροπλανοφόρου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην ίδια ναυτική βάση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο 902.gr ο πραγματικός λόγος της εσπευσμένης επιστροφής του αεροπλανοφόρου στην Σούδα ήταν κάποια βλάβη.

Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα

“Στη ναυτική βάση των Αμερικανών στη Σούδα επέστρεψε λόγω βλάβης το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, «USS George H.W. Bush», το οποίο  είχε «δέσει» στην ίδια βάση στις 6 Φλεβάρη και απέπλευσε μετά από τέσσερις μέρες.

Η επίστροφή του στη Σούδα, πέρα από το γεγονός ότι η Σούδα έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες σε σύνηθες αγκυροβόλιο αμερικανικών αεροπλανοφόρων και τους κινδύνους που συνεπάγεται η συγκέντρωση στρατιωτικών μέσων με μεγάλη ισχύ πυρός στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόσω οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες στην περιοχή, προκαλεί και σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες, καθώς το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο χρησιμοποιεί πυρηνική ενέργεια για να κινηθεί. 

Η βάση της Σούδας, λόγω των μεγάλων και πολλαπλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων της, καθώς διαθέτει το κρηπίδωμα Κ-14, τη μοναδική εγκατάσταση στη Μεσόγειο που μπορεί να φιλοξενήσει αεροπλανοφόρο, έχει μεγάλη σημασία για την αμερικανική πολεμική μηχανή, ως προκεχωρημένη βάση για τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook