Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οχήματα της Αστυνομίας, ένα λεωφορείο και ένα κατάστημα στο Τότεναμ στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν χθες το βράδυ μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Από τα επεισόδια ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και επτά ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά. Όπως αναφέρει το zougla.gr  περίπου 300 διαδηλωτές έκαναν «γυαλιά καρφιά» την περιοχή γύρω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο ενός 29χρονου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, την περασμένη Πέμπτη, στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σημειώθηκε πλιάτσικο σε αρκετά μαγαζιά της περιοχής.

\"\"

Νωρίτερα, γύρω στους 120 ανθρώπους ξεκίνησαν ειρηνική πορεία από την περιοχή Μπρόντγουότερ με κατάληξη το αστυνομικό τμήμα της πόλης. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «θέλουμε Δικαιοσύνη», καλούσαν τις Αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του Mark Duggan.

\"\"

Λίγο μετά την δύση του ηλίου και ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, δύο περιπολικά σταμάτησαν 200 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα, με τους αστυνομικούς που επέβαιναν σε αυτά να κατευθύνονται προς το μέρος των διαδηλωτών. Αμέσως μετά ξεκίνησε η ρίψη αντικειμένων και μολότοφ, με δυνάμεις της Αστυνομίας να επεμβαίνουν προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. 

«Δεν έγινε κάποια σύλληψη. Διεξάγουμε έρευνες για τα αίτια αυτού του θλιβερού περιστατικού», πρόσθεσε.

\"\"

Ωστόσο, αντίθετη γνώμη εκφράζουν αυτόπτες μάρτυρες, από την πλευρά των διαδηλωτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βίας χωρίς να τους δοθεί κάποια αφορμή, καθώς η διαδήλωση ήταν ειρηνική και ανάμεσα στους διαδηλωτές υπήρχαν αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook