Καμένη γη άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Παντοκράτορα στην Κέρκυρα, σύμφωνα με το corfupress.gr. Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές, συνεχίζεται η κατάσβεση.

Τις ημέρες εορτασμού της Μονής του Παντοκράτορα ξέσπασαν οι πυρκαγιές σε αρκετά μέτωπα. Λούτσες αρχικά από το βράδυ της Τετάρτης, σε δύσβατη περιοχή, Μέγκουλας, Παλιά Περίθεια και στη συνέχεια, χθες όλο το βράδυ η μάχη των Πυροσβεστών δινόταν στην ευρύτερη περιοχή της Κασσιώπης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο Corfu Channel ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής, που βρέθηκε στα μέτωπα των πυρκαγιών, η φωτιά απείλησε και το Γυμνάσιο – Λύκειο Κασσιώπης, ενώ όπως είπε κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι υπήρξαν ευρήματα που καταδείκνυαν εμπρησμό στην περιοχή τους.

Η μάχη πυροσβεστών, εθελοντών, υπαλλήλων του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας και κατοίκων της περιοχής κράτησε όλο το βράδυ, ενώ από νωρίς το πρωί στην μάχη της πυρόσβεσης μπήκαν πάλι οι εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες καθώς η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, συνεχίζεται ωστόσο το έργο της πυρόσβεσης έως την πλήρη κατάσβεσή της, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Μητροπολίτης για τις πυρκαγιές
«Κατακαίγεται το νησί μας, η Κέρκυρά μας» είπε φανερά συγκλονισμένος από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές ο Μητροπολίτης Κέρκυρας κ. Νεκτάριος, στην ομιλία του, πριν την λειτουργία, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Υψηλού Παντοκράτορα και προσευχήθηκε να τελειώσει γρήγορα η καταστροφική μανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook