Ανακοίνωση της Λαϊκλης Ενότητας Ηρακελίου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης:

“Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης που συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 107 ετών από την εξέγερση στο Κιλελέρ, επισημαίνει ότι τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και οι αγώνες που συνεχίζουν να δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στους δρόμους, παραμένουν επίκαιρα μέσα στα «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια.

Οι αγρότες της Κρήτης πρέπει να αγωνιστούν:

Για την επιβίωση τους
Για την αποτροπή του ξεριζωμού τους από τη δουλειά και τον τόπο τους
Για την ανασύνταξη σε άλλη βάση του Α΄γενούς τομέα παραγωγής που βάλλεται –διαλύεται από τις Ν/Φ πολιτικές των τεράστιων συμφερόντων της Ε.Ε. και τα Μνημόνια.
Το παλαιότερο πλέγμα αντιαγροτικών νόμων μαζί με τους τελευταίους -του Γ΄ Μνημονίου πρέπει να ανατραπούν.
Η φορολογία των αγροτών , δεν μπορεί-δεν πρέπει να εφαρμοστεί.
Οι τιμές των αγροτικών εφοδίων είναι ο θάνατος του μικρο-μεσαίου αγρότη.
Η δακοκτονία που δεν (ούτε αυτή) εξασφαλίζεται θα είναι ένα ακόμα μεγάλο κτύπημα στην παραγωγή στον παραγωγό και τη Κρήτη.

Η έλλειψη σχεδιασμού υπέρ και όχι κατά των αγροτών πρέπει να αντιμετωπιστεί και μόνη εγγύηση γι αυτό είναι ο αγώνας των αγροτών και του κόσμου της εργασίας.

Με την επέτειο του Κιλελέρ να παραμένει επίκαιρη, η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης. Μοναδική διέξοδος από τη «μέγγενη» των μνημονίων είναι η συγκρότηση ενός μαζικού, κοινωνικού και αγωνιστικού «μετώπου» με τη συμμετοχή των αγροτών καθώς και των εργαζομένων, επαγγελματιών, ανέργων και των συνταξιούχων, με στόχο την ανατροπή των εξοντωτικών πολιτικών της ατέρμονης ύφεσης που επιβάλλουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για χάρη των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων» με τη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων της Βουλής.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καλεί όλους τους αγρότες της Κρήτης να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και την κάθοδο στην Αθήνα και μαζί με τον κόσμο της εργασίας να δώσουν μαζικά το παρόν, στο πλαίσιο του νέου μεγάλου συλλαλητηρίου που προγραμματίζουν στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017″.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook