Τέλειος συνδυασμός γεύσεων που θα σας συναρπάσει

Υλικά για 8 άτομα

Για τη βάση

180 γραμμάρια αλεύρι
60 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκος αυγού

Για τη γέμιση

350 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια καρύδια πεκάν
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύετε τα υλικά και προσθέτετε το βούτυρο.

Τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα.

Προσθέτετε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας.

Τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε την ζύμη για μισή ώρα.

Ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο και απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.

Τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση

Χτυπάτε τα αβγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτετε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια.

Απλώνετε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας και καλύπτετε αν θέλετε την επιφάνεια με τα καρύδια πεκάν. Ψήνετε στους 190° C για 40'.

Πηγή: newsbeast.gr