Διαπιστώθηκε ότι σε διάνοιξη δρόμου χρησιμοποιήθηκε υλικό που δεν επιτρέπεται από την νομοθεσία

Ένα σοβαρό θέμα προκύπτει ύστερα από ρεπορτάζ του Flashnews.gr σε διάνοιξη δρόμου που εκτελεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή το Flashnews.gr βρέθηκε στα έργα για τη διάνοιξη νέου δρόμου, που γίνονται παράλληλα με τηνΣοφοκλή Βενιζέλου κοντά στα γραφεία της ΔΕΗ και εκεί, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο Δήμος Χανίων χρησιμοποιεί ποταμοχάλικο για την πρώτη επίστρωση του δρόμου. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ποταμοχάλικο είναι ένα φυσικό υλικό και γενικά απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε δημόσια ή ιδιωτικά έργα και μάλιστα οι ποινές για τους παραβάτες προβλέπουν συλλήψεις και δικαστήρια. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Ξανθουδάκη, μας ενημέρωσε ότι το έργο πληροί όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας και τα υλικά έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες, ωστόσο όμως, το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ εξαίρεση σε ειδικές περιπτώσεις και με ειδική άδεια από διάφορες υπηρεσίες, όπως η υπηρεσία Περιβάλλοντος, η Κτηματική Εταιρεία, το Δασαρχείο κ.α.

Άρα μένει να μας κοινοποιήσει ο Δήμος Χανίων και η Τεχνική Υπηρεσία όλες αυτές τις ειδικές άδειες – αν υπάρχουν – για τη χρήση του συγκεκριμένου υλικού, να γνωστοποιήσει δημόσια τη σύμβαση με την οποία θα φαίνεται ότι στις προδιαγραφές του έργου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποταμοχάλικο καθώς και όλες τις ειδικές άδειες που έχει στη διάθεσή του και αφορούν στο σημείο λήψης του υλικού.

Γιατί αν όντως δεν προβλέπεται από τη σύμβαση και δεν υπάρχουν και οι άδειες, τότε υπάρχει σοβαρή παράβαση, καθώς ενώ το έργο πρέπει να έχει υλικά με συγκεκριμένες προδιαγραφές αυτές δεν έχουν τηρηθεί, ενώ η ολοκλήρωσή του θα φαίνεται ότι έχει γίνει σύμφωνα με αυτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook