Οι οικοδόμοι Ηρακλείου τονίζουν ότι η ανασφάλιστη εργασία κυριαρχεί στις περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν

Σήμερα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, μαζί με κλιμάκιο του ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού προβήκανε σε έλεγχο σε οικοδομοτεχνικά έργα και ανακαινίσεις ξενοδοχείων στις περιοχές Χερσονήσου και Μαλίων, όπου κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία.

Η μακρόχρονη ανεργία αξιοποιείται από τους εργοδότες για να επιβάλουν άθλιες εργασιακές σχέσεις και μεροκάματα στους χώρους δουλειάς. Η ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών διευκολύνει να «ψαλιδίζουν» τις πραγματικές ημέρες ασφάλισης σε σχέση με τις πραγματικές ημέρες δουλειάς.  

Κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βάζει πλάτη στη μεγαλοεργοδοσία  και δεν στελεχώνει τις υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίζουν την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους. Διεκδικούμε και απαιτούμε την πρόσληψη προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί η κλοπή της ασφάλισης και η ανασφάλιστη  εργασία που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook