Στον ερχομό του στα Χανιά ο κόσμος του επεφύλαξε υποδοχή ήρωα. Στο πρόσωπο του οι φίλαθλοι του ιστορικού ΑΟΧ βλέπουν τον «αναμορφωτή» της ομάδας και αυτόν που θα της δώσει την ώθηση για να ανέβει σε ψηλότερα… σκαλοπάτια.

Ο νέος προπονητής των «μπλε», Γιάννης Πετράκης, πριν αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στη Νάουσα, μίλησε στο Flashnews.gr και στον Λευτέρη Αντωνακάκη για τις πρώτες του εντυπώσεις από το νέο του περιβάλλον αλλά και τους στόχους που έχει θέσει ο Α.Ο. Χανιά.

\"\"

Κύριε Πετράκη ένα σχόλιο για τις εντυπώσεις σας από τα Χανιά και την μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας.

«Καταρχήν είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στα Χανιά. Υπάρχει πάρα πολύ θετικό κλίμα αυτή τη στιγμή, που αφορά και το άτομο το δικό μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο, αλλά και την ομάδα. Μέχρι τώρα κινούμαστε βήμα-βήμα για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι πολύ καλή και ανταγωνιστική. Γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες γι’ αυτό. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας και με βάση τα δεδομένα που έχει η ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πως νοιώθεται από την ανταπόκριση του κόσμου προς το πρόσωπό σας;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οι ομάδες που από πίσω τους υπάρχει κόσμος έχουν και μεγάλη δυναμική. Νομίζω ότι η ευχαρίστηση για όλους που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο το κίνητρο είναι ο κόσμος. Για εμένα είναι πολύ σπουδαίο που υπάρχει αγάπη του κόσμου για την ομάδα. Αυτό έμμεσα δημιουργεί μια πίεση, η οποία πίεση αυτή μας δίνει μεγαλύτερη ευθύνη, που έτσι κι αλλιώς θεωρώ ότι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι, να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ γιατί για εμένα μόνο αυτός είναι ο τρόπος για να πας μπροστά, η δουλειά. Να δουλέψουμε πιο πολύ σε όλα τα κομμάτια που αφορούν την ομάδα και να υπάρχει ομόνοια και ομοψυχία μέσα στην οικογένεια του Α.Ο. Χανιά. Να μην υπάρξουν προβλήματα και γκρίνιες, γιατί για εμένα αυτά είναι σημαντικά και να δουλέψουμε σκληρά μέσα από ένα σχέδιο, πρόγραμμα και μέσα από μια μεθοδικότητα και χτίζοντας βήμα-βήμα κάποια πράγματα πιστεύω στο τέλος να έχουμε βάλει πολλά μέσα στο… τσουβάλι».

\"\"

Ποιο ήταν το κίνητρο για να αφήσετε την Football League και να «κατεβείτε» στα Χανιά;

«Τον πρώτο ρόλο έπαιξε η δυναμική που ανέκαθεν είχα στο μυαλό μου και ξέρω ότι έχει και είχε η πόλη και η ομάδα των Χανίων. Το δεύτερο ήταν η προσέγγιση των ανθρώπων που σεβαστήκανε και αξιολογήσανε ότι αυτά που κατέθεσα σαν άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν για να υπάρχει μια πρόοδος για το σωματείο έγιναν αποδεκτά. Πιστεύω ότι τα Χανιά μπορούν να βρούνε δρόμο μέσα από υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά. Να καταξιωθούν ακόμα περισσότερο ποδοσφαιρικά πανελλήνια. Για αυτούς τους λόγους πήρα την απόφαση για να έρθω εδώ γιατί πιστεύω ότι και μέσα από τα Χανιά μπορούμε να βρούμε δρόμο και να πάμε πιο ψηλά».

Όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι είστε ευχαριστημένος από τις κινήσεις που γίνονται; Γιατί στην ουσία και σε διοικητικό κομμάτι είναι μια νέα εποχή για την ομάδα.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις προσπάθειες που καταβάλουν οι άνθρωποι που είναι αυτή την στιγμή στην διοίκηση. Πιστεύω ότι σε λίγο χρονικό διάστημα έχουνε γίνει σπουδαία βήματα όσον αφορά την οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί όλη την διάρκεια της χρονιάς. Νομίζω ότι έχουνε γίνει σπουδαία πράγματα και όσον αφορά την οικοτεχνική υποδομή, οι συνθήκες στο γήπεδο θα βελτιωθούνε ακόμα περισσότερο και ότι αφορά την νοοτροπία και το πώς χειριζόμαστε τα πράγματα στις σχέσεις με τους παίκτες και τον Τύπο γενικά θεωρώ ότι υπάρχει αναβάθμιση και μέσα από την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι θα υπάρξει μεγαλύτερη στην συνέχεια εφόσον υπάρχει η ίδια διάθεση».

\"\"\"\"\"\"

Το πλάνο που υπάρχει για την ομάδα ποιο είναι; Τι στόχοι έχουν τεθεί;

«Θα απαντήσω με παράδειγμα. Για να κάνεις κάτι σπουδαίο θα πρέπει να δημιουργήσεις προϋποθέσεις και τις βάσεις για να στηριχτεί αυτό που θες να κάνεις. Επειδή, όπως είναι κοινά αποδεκτό, εδώ στα Χανιά δεν υπήρχε η βάση, η οργάνωση και η δομή της ομάδας και πέρσι 3-4 άτομα τρέχαν την ομάδα όλη την διάρκεια της χρονιάς, δεν μπορείς να ανταποκριθείς όταν δεν είσαι καλά οργανωμένος στις απαιτήσεις που έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Για εμένα το πόσο καλά θα οργανωθούμε σαν ομάδα σε όλα τα επίπεδα, σε διοικητικό και αγωνιστικό, και το πόσο στέρεες βάσεις θα κάνουμε και πόσο καλή χημεία θα υπάρχει μέσα στην ομάδα και κατά πόσο θα διαχειριστούμε καλά τα διάφορα πράγματα και θα υπάρχει ομοψυχία είναι οι βάσεις και οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι σωστό και να πάει η ομάδα ψηλά. Για εμένα ο Α.Ο. Χανιά έχει δυναμική να παίζει Α’ Εθνική. Γιατί υπάρχουνε οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές. Και σαν νομός και σαν πόλη και σαν δυναμική. Αλλά είναι εύκολο να λες εγώ βάζω στόχο να πάω στην Α’ Εθνική γιατί είναι με τα λόγια. Για να γίνει επίτευγμα κάποιο όραμα που έχεις θα πρέπει να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις που είπα προηγουμένως. Εμείς αυτήν την στιγμή είμαστε σε αυτήν την διαδικασία. Η ίδια η πράξη θα μας δείξει για το τι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε βάσει του πόσο έχουμε δουλέψει και που έχουμε φτάσει. Δεν μ’ αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Θέλω να δουλεύουμε μεθοδικά, οργανωμένα, να φτιάξουμε μια ομάδα καλά δομημένη και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα την καλή παρουσία κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Να κερδίζει η ομάδα όσο γίνεται περισσότερο και κάθε Κυριακή και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα που θα μας δείξει που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Όσο πιο καλά τα κάνουμε αυτά τα πράγματα τόσο πιο κοντά θα είμαστε στην επιτυχία. Είναι στο χέρι το δικό μας να πορευτούμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, να κάνει ο καθένας το καλύτερο που μπορεί και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πάει η ομάδα πιο ψηλά και το ταβάνι θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ψηλά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπούνε οι προϋποθέσεις. Αυτήν την στιγμή ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να γίνει μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική που θα δικαιάται να πάει όσο γίνεται πιο ψηλά».

\"\"

Τι δυσκολίες υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι, του να «χτιστεί» μια ομάδα στην ουσία από την αρχή;

«Δεν είναι μόνο το χτίσιμο της ομάδας το αγωνιστικό. Όλη η κουβέντα που έκανα αφορά γενικά την δομή της ομάδας και σε οργανωτικό επίπεδο και σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο. Το κομμάτι που αφορά την δική μου δουλειά και είναι το αγωνιστικό, όντως η ομάδα θα έχει προσθαφαιρέσεις σε σχέση με το περσινό ρόστερ και ίσως είναι η δομή της εντελώς διαφορετική. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Εμείς θέλουμε να έχουμε την καλή ποιότητα των παικτών βάσει των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν και μετά είναι θέμα δουλειάς για το πώς αυτοί οι παίκτες θα μάθουν το παιχνίδι, θα μπούνε σε ένα σχέδιο οργανωμένου παιχνιδιού και στην άμυνα και στην επίθεση και μέσα από αυτό να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να πηγαίνουμε στα καλά αποτελέσματα. Αυτό θέλει χρόνο και υπομονή. Θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να το κάνουμε αυτό με βάση και τις απαιτήσεις του χρόνου γιατί το πρωτάθλημα ξεκινάει μετά από λίγο. Υπάρχει ένα… μπάχαλο γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο η ομάδα των Χανίων, είναι και άλλες ομάδες που ανάλογα κινούνται. Μόνο ο Απόλλωνας πιστεύω είναι μια ομάδα που έχει την βάση και βλέπω και κάνει κάποιες κινήσεις οργανωμένες. Υπάρχει μια γενική αναστάτωση και αυτό είναι πλεονέκτημα για τον Α.Ο. Χανιά, γιατί οι πιο πολλές ομάδες θα αλλάξουν την δομή τους. Όσο πιο καλά κινηθούμε και όσο πιο καλά δουλέψουμε και φέρουμε σύντομα σε ένα καλό σημείο την ομάδα τόσο θα έχουμε κέρδος  και σε χρόνο. Χρειάζεται όμως επιμονή και υπομονή».

Από τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις που έχουν γίνει είστε ευχαριστημένος;

«Όλες οι ενέργειες που έχουνε γίνει είναι υπό την εποπτεία, την καθοδήγηση και την έγκριση την δικιά μου. Οτιδήποτε κάνουμε γίνεται με συνεργασία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με ότι έχει γίνει. Έχουμε κάποιο σχέδιο πως θα πορευτούμε για να πάρουμε κάποιους παίκτες ακόμα. Χρειάζεται υπομονή για να μην κάνουμε κάποιο λάθος, γιατί σε αυτήν την περίπτωση για να το διορθώσουμε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Θα αφήσουμε και λίγο κενό χώρο μήπως κάτι προκύψει την τελευταία στιγμή που θα είναι σημαντικό για εμάς. Κινούμαστε μεθοδικά και πιστεύω σύντομα να έχουμε ολοκληρώσει αυτά που έχουμε στο μυαλό μας».

Όσον αφορά το χανιώτικο στοιχείο που υπήρχε έντονο τα προηγούμενα χρόνια;

«Υπήρχαν αρκετοί Χανιώτες που επιλέξανε να αποχωρήσουν από την ομάδα πριν τον δικό μου ερχομό. Ο Μπουρμπάκης, ο Βασαδάκης, ο Περράκης και όλα αυτά τα παιδιά που πήγανε σε διάφορες ομάδες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η ομάδα. Αυτοί οι παίκτες ήταν καλοί, ήταν ρολίστες και βοηθούσαν. Έφυγαν και κάποιοι Χανιώτες και πήγαν στην άλλη ομάδα των Χανίων, τον Πλατανιά, που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για λογαριασμό της. Εμείς τώρα πρέπει από τα παιδιά που έμειναν να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουνε στην προσπάθεια που κάνουμε και στον στόχο που έχουμε σαν ομάδα. Εγώ είδα πάρα πολλά παιδιά το προηγούμενο διάστημα και στις δοκιμές. Ήδη κάποια τα έχουμε ξεχωρίσει και θα έχουμε το χρόνο να αποφασίσουμε για το καλύτερο. Ή θα μείνουνε στην ομάδα, ή θα δοθούνε κάπου αλλού ή θα παραμείνουν στις ομάδες τους και θα υπάρχει ο έλεγχος γιατί μπορεί να κάνουμε και λάθος στο λίγο διάστημα που τα είδαμε. Θα τα ελέγχουμε όλο τον χρόνο, θα τα παρακολουθούμε και όποιο παιδί πιστεύουμε ότι έχει την πρόοδο και την ικανότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Α.Ο. Χανιά θα είναι πρώτη προτεραιότητα για την ομάδα να έρθει πρώτα το παιδί από τα Χανιά και αν υπάρχει μετά κάποιο άλλο παιδί απ’ έξω να πάρουμε σαν δεύτερη επιλογή».

\"\"

Υπάρχει ταλέντο στα Χανιά ή περιμένατε να δείτε κάτι καλύτερο;

«Πιστεύω ότι υπάρχει ταλέντο στα Χανιά. Θέλει καλό σχέδιο και καλή δουλειά για να ενταχθεί το καλό ταλέντο και να του δοθεί η ευκαιρία και η προοπτική για να παίξει. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Αν υπάρχουν παιδιά που έχουν προσόντα και χαρακτηριστικά για να μπούνε στην πρώτη ομάδα, που πιστεύω ότι υπάρχουν, θέλει υπομονή, καλή εκτίμηση και μέσα από μια διαδικασία, που είναι δικό μας θέμα πως θα πορευτεί αυτή, να δοθεί η δυνατότητα τα παιδιά αυτά να ενταχθούν την στιγμή που πρέπει, στον χρόνο που πρέπει και στην ετοιμότητα που πρέπει για να μπορούν να μπούνε στην οικογένεια του ΑΟΧ».

Αν και είναι νωρίς για εκτιμήσεις, ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο πρωτάθλημα;

«Αυτή τη στιγμή με βάση την δική μου εκτίμηση πιστεύω ότι ο Απόλλωνας και η Γλυφάδα θα είναι δυο ομάδες με ενισχυμένο ρόστερ. Στην Αθήνα μπορούν να επιλέξουν από εκατοντάδες παίκτες αυτοί γιατί δεν υπάρχουν σωματεία ούτε στην Β’ και Γ’ Εθνική, που να πληρούν προϋποθέσεις για να πάει κάποιος ποδοσφαιριστής. Εκτός της Α’ Εθνική, τα 2 σωματεία επαγγελματικά στην Αθήνα που μπορούν αυτή την στιγμή να έχουν καλό πρόσωπο, καλή οργάνωση και καλή οικονομική παρουσία είναι ο Απόλλωνας και ο Κεραυνός Γλυφάδας. Όταν είναι δυο ομάδες Β’, Γ’ Εθνικής στην Αθήνα μέσα σε τόσους ποδοσφαιριστές έχουν την πολυτέλεια και την ευχέρεια να επιλέξουν ότι θέλουν μέσα από μια μεγάλη πλειάδα παικτών. Άρα για μένα αυτοί και λόγω οικονομικών δεδομένων δικών τους αλλά και λόγω συνθηκών που επικρατούνε στην Αθήνα έχουνε την ευχέρεια να πάρουνε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ήδη έχουνε πάρει. Θα είναι ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχουν και κάποιες άλλες ομάδες που είναι παραδοσιακές στην κατηγορία αλλά αυτή την στιγμή δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα ο χάρτης. Και σε οικονομικό επίπεδο και σε οργανωτικό και δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα είναι αυτές που όταν ξεκαθαρίσει όλο αυτό το τοπίο με αυτό το μπάχαλο και με το ρόστερ θα μπορούμε να πούμε ότι θα είναι αυτές που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτές οι δυο ομάδες πάντως επειδή έχουν ξεκινήσει νωρίς πιστεύω ότι θα είναι. Θα πρέπει να δούμε αργότερα ποιες άλλες θα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ότι θα είναι πρωταγωνιστικές».

\"\"

Ο ΑΟΧ θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα χρονιά;

«Βεβαίως θα μπορούσε, γιατί όχι; Εμάς αυτός είναι ο στόχος μας αλλά να υπάρχει σωστή δομή. Δεν θέλω να λέω ποτέ μεγάλες κουβέντες. Θέλω να ξέρω που είμαστε, που θέλουμε να πάμε και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να πάμε. Κάθε μέρα γίνονται μικρά βήματα. Αυτά τα βήματα πρέπει να τα κάνουμε οργανωμένα, μεθοδικά και σίγουρα. Να πατάμε τα σκαλοπάτια. Να μην είναι το σκαλοπάτι ένα πόντο και να κινδυνεύουμε να πέσουμε από κάτω. Κάποια στιγμή το σκαλοπάτι να είναι πλατύσκαλο. Πάτησες το πρώτο, πατάς καλά, πάτησες το δεύτερο, πάλι πατάς καλά, το τρίτο το ίδιο. Μην πάμε στο τρίτο και μετά ξαναπέσουμε στο πρώτο. Αν φτιάχνεις μέσα από την δουλειά, την οργάνωση αυτά τα σκαλοπάτια και τα κάνεις όσο γίνεται πιο πλατιά τόσο πιο σίγουρα και σταθερά ανεβαίνεις προς τα πάνω. Όταν υπάρχει μια προσπάθεια όπου συμμετέχουν πολλά άτομα σε αυτήν είναι λεπτές ισορροπίες όλα αυτά, που κάθε μέρα το μεγάλο σκαλοπάτι μπορεί να γίνει μικρό ανάλογα με τις συμπεριφορές που δημιουργούνται κάθε μέρα. Γι’ αυτό επιμένω και ξαναλέω ότι θέλει υπομονή, οργάνωση, δουλειά και ομοψυχία και ο καθένας να ξέρει τον ρόλο του, την δουλειά του και να κάνουμε όλοι μαζί να κάνουμε τα σκαλοπάτια μεγάλα, πλατύσκαλα που να πατάμε καλά.  Εάν πορευτούμε σε αυτήν την πορεία δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να μην είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πορευτούμε με τον τρόπο που θέλουμε εμείς και θα φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε».

Η γνώμη που έχετε για την άλλη χανιώτικη ομάδα, τον Πλατανιά;

«Καταρχήν θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι πρόοδος για το κρητικό ποδόσφαιρο και για το χανιώτικο ποδόσφαιρο να υπάρχουν δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική. Γιατί δίνουν προοπτική σε παιδιά να βρούνε δρόμο. Άρα εγώ που είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει άλλη μια ομάδα στην Γ’ Εθνική, που είναι ο Πλατανιάς. Για εμένα δεν είναι ανταγωνιστής, με την έννοια ότι είναι μια ομάδα όπως το Ελλάδα-Τουρκία που λέμε. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των δύο ομάδων και αξιοπρέπεια. Είναι σπουδαίο που ο νομός έχει δυο ομάδες στην Γ’ Εθνική και θα πρέπει ο καθένας μέσα από μια αξιοπρεπή παρουσία να προασπίζει και να διεκδικεί τα συμφέροντά του αλλά να μην είναι σε μια μόνιμη αντιπαράθεση που ήταν το διάστημα που ήρθα. Για εμένα δεν υπάρχει λόγος. Ότι αφορά την δικιά μας ομάδα για εμένα ο μόνος αντίπαλος θα πρέπει να βλέπει ότι είναι ο εαυτός της και καμιά άλλη ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Πλατανιά. Μόνο με την δικιά μας εικόνα θα μπορούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα. Όσο πιο καλά είμαστε εμείς τόσο πιο καλά είναι να κερδίσουμε τον άλλο που δεν είναι καλύτερος από εμάς. Αν δεν είμαστε καλά εμείς τόσο πιο ευάλωτοι είμαστε. Το μόνο που μπορούμε να επηρεάσουμε είναι την οικογένειά μας και μόνο μέσα από αυτό να επηρεάσουμε και τους αντιπάλους αρνητικά. Αλλά μέσα από μια καλά δομημένη και καλή ομάδα που πρέπει να φτιάξουμε εμείς».

\"\"

Αποτελεί πρόκληση το να αναλάβετε τον ΑΟΧ και βήμα-βήμα να τον φτάσετε σε υψηλότερη κατηγορία;

«Ναι, το κίνητρο ήταν αυτό για να έρθω. Η προοπτική, η δυναμική που έχει η ομάδα και θα είναι μεγάλη χαρά για εμένα αν η παρουσία μου εδώ συνδυαστεί με την αναβάθμιση της ομάδας και με επιτυχίες της. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ».

Έίστε προπονητής που έχουν ακουστεί από συναδέλφους σας που σας αντικατέστησαν (Γεωργαμλής, Τσίρκοβιτς) τα καλύτερα λόγια, ενώ και ένας σπουδαίος επιθετικός ο Αναστασάκος είχε πει δημόσια ότι είστε ο καλύτερος προπονητής που έχει συνεργαστεί αλλά και ο καλύτερος Έλληνας. Τι σημαίνουν για εσάς όλα αυτά;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτούς που τοποθετηθήκαν με αυτόν τον τρόπο για το άτομο το δικό μου. Οπωσδήποτε είναι μια ικανοποίηση αλλά η ζωή και τα πράγματα δεν σταματάνε ποτέ. Πάντα πρέπει όσο είμαστε καλά και έχουμε την υγειά μας να κοιτάμε μπροστά. Αυτά αφορούν το παρελθόν. Με κάνουν να αισθάνομαι ότι κάθε μέρα θα πρέπει να γίνομαι καλύτερος. Τα πράγματα είναι συνέχεια σε εξέλιξη. Υπάρχει πολύ μεγάλη όρεξη, αγαπάω υπερβολικά αυτό που κάνω και θέλω μέσα από μια διαδικασία συνεχόμενη να αναβαθμίζομαι κι εγώ σαν άτομο».

Για το κλείσιμο θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο για το τι μπορεί να περιμένει;

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω για όλη την διάθεση που έχω εισπράξει στα Χανιά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε κατάθεση ψυχής και εγώ και οι συνεργάτες μου. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά για να φτιάξουμε μια ομάδα, την οποία θα έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και θα την ευχαριστιέται. Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν ξεκινάει χωρίς να υπάρχουν και καλά και κακά αποτελέσματα. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα που είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο μέσα στην χρονιά έχει κακά αποτελέσματα και ισοπαλίες και ήττες. Σε αυτό δεν μπορεί να είναι εξαίρεση καμία ομάδα, προφανώς και ο Α.Ο. Χανιά. Για εμένα είναι πάρα πολύ σπουδαίο στα δύσκολα, όχι στα εύκολα, να υπάρχει ομοψυχία και να είναι όλοι μαζί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το πώς διαχειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις. Το πόσο υπομονή έχεις, το πόσο προσπαθείς με ηρεμία να δεις ποιο είναι το πρόβλημα που δημιούργησε το καλό ή το κακό. Να υπάρχει υπομονή, επιμονή και αγκάλιασμα της ομάδας στα δύσκολα και κακά αποτελέσματα που υπάρχει περίπτωση να έρθουν γιατί αυτό δεν αφορά μόνο την ομάδα μας, αφορά όλες τις ομάδες στον κόσμο. Αυτό είναι για εμένα πάρα πολύ σπουδαίο και θα βοηθήσει την ομάδα εύκολα να ξεπερνάει τις κακές καταστάσεις και να δημιουργεί συνθήκες για να έρχουν ξανά καλά αποτελέσματα. Πάντα για ότι γίνεται υπάρχει κάποιος λόγος που το προκαλεί. Εδώ είμαστε για να βρούμε πάντα το τι ήταν αυτό. Να δουλέψουμε σκληρά, να το διορθώσουμε για να μην επαναληφθεί ξανά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook