Ο άντρας κατηγορείται για περισσότερα από 900 εγκλήματα αποπλάνησης, παιδικής πορνογραφίας αλλά και τρεις περιπτώσεις βιασμού

Ένας άντρας από την Αυστραλία συνελήφθη με την κατηγορία ότι υποδυόταν τον τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ και αποπλανούσε παιδιά. 

Ο Gordon Douglas Chalmers ο οποίος κατηγορείται για περισσότερα από 900 εγκλήματα αποπλάνησης, παιδικής πορνογραφίας αλλά και βιασμού είναι πανεπιστημιακός λέκτορας και εργαζόταν στο University of Technology του Μπρίσμπεϊν.

Ο άντρας, ο οποίος χρησιμοποιούσε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Skype για να επικοινωνεί με τα θύματα του, παρίστανε τον νεαρό τραγουδιστή και ζητούσε από παιδιά κάτω των 16 ετών να του στέλνουν προσωπικές φωτογραφίες τους. 

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε o Jon Rouse, επιθεωρητής ντετέκτιβ του Queensland: «Η έρευνα προβάλλει το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι δυνατότητες παγκόσμιας εμβέλειας που προσφέρονται σε εγκληματίες για να παρενοχλήσουν και να αποπλανήσουν τα θύματα τους».

Η αστυνομία υποστηρίζει πως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κατηγορουμένου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες παιδικού πορνογραφικού υλικού, το οποίο χρονολογείται έως και δέκα χρόνια πριν. Στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται τρεις κατηγορίες για βιασμό και πέντε για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε παιδί κάτω των 12 ετών. Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί σε δικαστήριο του Μπρίσμπεϊν στις 6 Απριλίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook