Άλλη μια ανυπεράσπιστη γριούλα έπεσε θύμα απατεώνων που της άρπαξαν τις οικονομίες της στη Λάρισα, ενώ στην Πάτρα η Αστυνομία ανακάλυψε την ταυτότητα ενός από τους αδίστακτους κακοποιούς που δρούσε επί μια διετία και είχε εξαπατήσει τουλάχιστον τρεις ηλικιωμένους!

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών οδήγησε στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων εξαπάτησης, πίσω από τις οποίες κρύβονταν ένας 35χρονος και ένας συνεργός του ο οποίος αναζητείται.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών αναφέρει τρεις περιπτώσεις που συνέβησαν στις 5 Ιανουαρίου 2010, όταν οι δράστες εξαπάτησαν μια 85χρονη παριστάνοντας τους φίλους του γιου της και της άρπαξαν600 ευρώ, στις 30 Ιουνίου 2009 όταν με την ίδια μέθοδο πήραν 1.000 ευρώ από έναν 78χρονο και στις 9 Απριλίου του ίδιου έτους, όταν πήραν 500 ευρώ από μια 81χρονη.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η εξέλιξη της έρευνας θα αποκαλύψει δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις.

*** Όμως, στη Θεσσαλία συνεχίζουν την δράση τους οι δύο άγνωστοι απατεώνες που εμφανίζονται στα θύματά τους ως δήθεν ασφαλιστές. Έτσι παρουσιάστηκαν σε μια 80χρονη στο Συκούριο και της είπαν ότι ο γιος της χρωστούσε ασφάλιστρα ύψους 1.650 ευρώ. Η ηλικιωμένη γυναίκα τους πίστεψε, έδωσε το ποσό και οι απατεώνες τράπηκαν σε φυγή.