Στο πλαίσιο υλοποίησης εκστρατείας με θέμα «Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας ρυπαίνει και ό,τι μας πεθαίνει, ΝΑΙ στη ζωή»

Στο πλαίσιο υλοποίησης εκστρατείας με θέμα «Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας ρυπαίνει και ό,τι μας πεθαίνει, ΝΑΙ στη ζωή», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Καντάνου, στις 4 και 5 Μαρτίου 2017 το τρίτο στη σειρά πολιτιστικό, εκπαιδευτικό/επιστημονικό διήμερο με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και την κριτική συνειδητοποίηση/αφύπνιση Ζητημάτων–Αιχμών και των αιτίων τους (‘Το κάπνισμα’,   ‘Τα τροχαία’,   ‘Η κακοποίηση των ανηλίκων και η κακοποίηση των ζώων’,   ‘Η ρύπανση  και μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας’ και  ‘Η κλιματική αλλαγή’) στην Κρήτη του 2017. Η εκστρατεία υλοποιείται στη μνήμη του εμπνευστή της, αείμνηστου Κισαμίτη καρδιολόγου, Μιχαήλ Μπονατάκη, έχει ήδη «περάσει» από το Δήμο Πλατανιά και το Δήμο Αποκορώνου, ακολουθούν οι Δήμοι Σφακίων και Κισάμου, ενώ θα ολοκληρωθεί στην πόλη των Χανίων με την 1η Επιστημονική Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό, την Κοινοτική Ενδυνάμωση-Δράση και την ΔΒΜ (Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 12-14 Μαΐου2017). 

Το  Σχέδιο αφορά στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στον Πολιτισμό, στην Ενδυνάμωση των Πολιτών, στον Εθελοντισμό, στη Δικτύωση και στην Πολιτειότητα, καθώς αναδύεται απευθείας από την Κοινωνία των Πολιτών. Παράλληλα, συλλειτουργούν οι συμπληρωματικοί  στόχοι της δια-Δημοτικής συνεργασίας (cross-Municipal collaboration) και της δια-Συλλογικής Συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών δομών (cross-Cultural Union collaboration).

Υλοποιείται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), το e επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Πολιτισμός στην Κοινότητα»  και το Πανεπιστήμιο Κρήτης -ΦΚΣ (προσδιορίζοντας το «πώς» της μάθησης), σε συνεργασία  με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων (που προσδιορίζει γενικά το «τι» της μάθησης), την  Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (που προσδιορίζει το μέσο για την μάθηση/έκφραση-επικοινωνία) και την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (που προσδιορίζει τη χωρική ενότητα του Νομού) με αποστολή μια καμπάνια διαλόγου της κοινωνίας των πολιτών στο Νομό Χανίων (περιαστικοί δήμοι Πλατανιά, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων, Κισάμου και στον αστικό Δήμο Χανίων).
Με ιδιαίτερη φροντίδα και υψηλό αίσθημα φιλοξενίας ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, ο Δήμαρχος και οι δημότες του συμμετείχαν, ως ισότιμοι συνδιοργανωτές, πρόθυμα και ακούραστα στην προετοιμασία και διοργάνωση των δράσεων του διημέρου, φιλοξενώντας στο  χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καντάνου:
•    τους Πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους του Δήμου, οι οποίοι πρόσφεραν αφθονία και ποιότητα παραδοσιακών εδεσμάτων, χορών και τραγουδιών.
•    τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών τους μονάδων, οι οποίοι «χρωμάτισαν» το διήμερο συνεισφέροντας με άνθη, «χρώματα κι αρώματα».
•    τις σχολικές μονάδες, οι οποίες με έργα των παιδιών του Δήμου Καντάνου-Σελίνου πλαισίωσαν εικαστικά τις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου.
•    τους πολίτες του δήμου, οι οποίοι με την ενεργό και αυθεντική συμμετοχή τους υποστήριξαν με τρόπο ουσιαστικό τις δράσεις του διημέρου.
Δραττόμαστε της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους υποστηρικτικές κινήσεις, μας συγκινούν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook