Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα, προσκομίζοντας τοπογραφικά των αγροτεμαχίων τους, να διαπιστώσουν αν αυτά βρίσκονται μέσα στις περιοχές που εμφανίζουν στο χάρτη δασικό χαρακτήρα ή όχι.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον οικισμό των Γουρνών, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και την οργάνωση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, ενημερωτική εκδήλωση για τους κατοίκους του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου (Αθανάτοι, Γούρνες, Δρακουλιάρης, Λοφούπολη, Σέμελη και Φοινικιά) σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Οργάνωσης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας – Περιβάλλοντος – Αγροτικής Ανάπτυξης και Συντονισμού Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων κ. Πέτρος Ινιωτάκης.

Παρουσίαση του αναρτημένου δασικού χάρτη του προ Καποδιστριακού Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησαν ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο δασολόγος της ίδιας Υπηρεσίας κ. Παντελής Αρβανίτης.

Έγινε αντιληπτό ότι οι δασικού χαρακτήρα εκτάσεις που περιλαμβάνονται στον αναρτημένο δασικό χάρτη του Ηρακλείου, είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις υπόλοιπες αστικές και αγροτικές περιοχές του χάρτη, για τις οποίες δεν απαιτείται καμία ενέργεια από μέρους τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες είχαν τη δυνατότητα, προσκομίζοντας τοπογραφικά των αγροτεμαχίων τους, να διαπιστώσουν αν αυτά βρίσκονται μέσα στις περιοχές που εμφανίζουν στο χάρτη δασικό χαρακτήρα ή όχι.

Επισημάνθηκε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη είναι η 4η Απριλίου 2017 και ότι δεν προβλέπεται παράταση από το νόμο.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τους δασικούς χάρτες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου https://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου: 2810264966, 2810264962 και 2810264959.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook