Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι υποψίες για την ύπαρξη ενός περίεργου κυκλώματος που δρα εδώ και χρόνια εντός και εκτός των νοσοκομείων.

Ήδη, λοιπόν, οι διωκτικές αρχές έχουν ενημερώσει τόσο την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου. Έτσι κατά το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, τόσο σε μεγάλα νοσοκομεία στα οποία έχουν εντοπιστεί γιατροί να παρανομούν, όσο και σε ιατρεία μεγαλογιατρών των Αθηνών.

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsbeast.gr, πιστεύουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των υποθέσεων που καταγγέλλονται, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην προφυλάκιση γιατρών, δικηγόρων και εφοριακών. Η εντολή που υπάρχει είναι, αφού υπάρξει ταυτοποίηση, να ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος, στρατηγός Αδαμάντιος Σταματάκης, βρίσκεται μέσα στον Αύγουστο στο γραφείο του, καταδεικνύει ότι προμηνύονται ραγδαίες εξελίξεις.

Όπως αναφέρουν στο «Πρώτο Θέμα» καλά ενημερωμένες πηγές, ήδη φαίνεται να έχουν εντοπιστεί αρκετοί γιατροί που έχουν υποπέσει κατ’ επανάληψη σε φορολογικές παραβάσεις. Μάλιστα σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εξετάζονται οι δηλώσεις που έχουν καταθέσει, από τις οποίες προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις. Πέραν όμως της φοροδιαφυγής που έχουν εντοπίσει οι Αρχές στον ιδιωτικό τομέα, έχει εντοπιστεί και κύκλωμα γιατρών που δρα εντός των νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook