Απόλυτη σιωπή από τη γαλλική προεδρία της ομάδας των επτά (G7) και τις άλλες χώρες-μέλη της σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την κρίση χρέους και την κατάσταση στις χρηματαγορές που ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή (ώρα Ελλάδας) η Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το news247.gr, όταν υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα από το Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε τα Ηλύσια Πεδία ούτε το υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσαν ότι έγινε η τηλεφωνική συζήτηση, αν και πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών είχαν πει νωρίτερα ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη 01:00 με τη συμμετοχή υπουργών και συμβούλων τους.

Οι εκπρόσωποι του Φρανσουά Μπαρουέν, του γάλλου υπουργού Οικονομίας, παρέμειναν σιωπηλοί. Η προεδρία της δημοκρατίας από την πλευρά της περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν θα εκδοθεί καμιά ανακοίνωση. \”Δεν υπάρχει τίποτε\”, ανέφερε πηγή στα Ηλύσια Πεδία.

Η σιωπή ήταν απόλυτη και στις άλλες πρωτεύουσες. Στο Βερολίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει. \”Δεν έχω τίποτε να σας πω επ\’ αυτού\”, σημείωσε.
\”Εξ όσων γνωρίζω, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έλαβε μέρος σε αυτή την τηλεφωνική συνδιάσκεψη\”, είπε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει καθεστώς παρατηρητή στην G7 (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία).

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press σήμερα Κυριακή μετέδωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 θα έχουν τηλεφωνική συνδιάσκεψη αύριο το πρωί, πριν από το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, προκειμένου να τις καθυσηχάσουν.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των χωρών της G7 πιθανόν να δημοσιεύσουν μία κοινή ανακοίνωση.

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη είχαν τα ξημερώματα οι υπουργοί Οικονομικών των G20, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας.

Η εμπιστοσύνη της χώρας του στα αμερικανικά ομόλογα, όπως σημείωσε, δεν έχει αλλάξει, ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την τηλεφωνική συνδιάσκεψη.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ομάδας, κυρίως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, δέχονται πιέσεις ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση από μέρους τους στη συνέχιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και στη χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση του αξιόχρεου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook