Την ώρα που οι φήμες για λειτουργία γραφείου ασύλου στο Ηράκλειο, ολοένα κ πληθαίνουν, ο Πρόεδρος κ ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, βάζουν τέλος στα σενάρια που θέλουν την Περιφερειακή Ένωση Δήμων του νησιού να συναινεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κυριοι Λαμπρινός και Βάμβουκας, σε δηλώσεις τους επισήμαναν  ότι ουδέποτε η ΠΕΔ Κρητης συμφώνησε στην λειτουργία γραφείων ασύλου στο νησί, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο η Κρήτη να αποτελέσει πόλο έλξης για 10άδες 1000άδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, που επιθυμούν να λάβουν κάρτα ασύλου.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν οι δύο δήμαρχοι:

«Ουδέποτε η ΠΕΔ Κρητης, εμφανίστηκε θετική σε αυτό το ζήτημα. Γνωρίζουμε τις συνέπειες κ τους κινδύνους και δεν συμφωνουμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»

Ωστόσο, οι πληροφορίες, που τις τελευταίες ημέρες φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, θέλουν να έχει βρεθεί χώρος, που θα φιλοξενήσει τα γραφεία ασύλου, αλλά κ τους υπαλλήλους, που θα τα στελεχώσουν.

Την ίδια ώρα, οι Δήμαρχοι της Κρήτης ετοιμάζονται πυρετωδώς, για να φιλοξενήσουν τους πρώτους 780 περίπου πρόσφυγες, που θα φτάσουν στο νησί, στα μέσα Απριλίου. Αν κ το υπουργείο πολιτικής μεταναστευτικής δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τον αριθμό των προσφύγων, αλλά κ την ημερομηνία που θα φτάσουν στην Κρητη οι πρώτοι πρόσφυγες, η πληροφορία για τους 780 πρόσφυγες δόθηκε στους εκπροσώπους της Τ.Α προφορικά από την Ύπατη Αρμοστεία.

Όπως τονίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρητης, ήδη, η Ύπατη Αρμοστεία έχει ζητήσει την δημιουργία φορέων διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος σε Ηράκλειο και Χανιά κ όχι τελικά σε Λασίθι κ Ρέθυμνο. Επίσης οι δήμαρχοι νησιού άμεσα θα πρέπει να εξασφαλίσουν 120 περίπου σπιτια, σε μικρή ακτίνα μεταξύ τους, για την φιλοξενία εξαμελών οικογενειών. Να υπενθυμήσουμε, το χρηματικό ποσό που θα διατεθεί στην Κρητη για την φιλοξενεία περίπου 2000 προσφύγων ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook