\”Ο πρόεδρος της Υεμένης βγήκε από το στρατιωτικό νοσοκομείο απόψε στις 21:00 αφού του παρασχέθηκε η απαραίτητη περίθαλψη θα διαμείνει σε μια προσωρινή κατοικία για μια περίοδο ανάρρωσης\”, είπε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σαουδική Αραβία, όπως δημοσιεύει το news247.gr, εκφράζουν φόβους ότι το πολιτικό αδιέξοδο του τελευταίου εξαμήνου, με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις εναντίον του Σάλεχ αλλά και την αναζωπύρωση των συγκρούσεων με τους ισλαμιστές και τους αυτονομιστές, ενδέχεται να ενισχύσει την πτέρυγα της αλ Κάιντα η οποία δρα στη χώρα.

Ο Σάλεχ θα βγει από το νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες, είπε κυβερνητική πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Πάντως ο τραυματισμένος ηγέτης της χώρας, ο οποίος έχει πει πως θα επιστρέψει στην Υεμένη, θα παραμείνει στο Ριάντ, φιλοξενούμενος της σαουδαραβικής κυβέρνησης, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Ο πρωθυπουργός του Σάλεχ, ο Άλι Μοχάμεντ Μεγκάουαρ, που είχε τραυματιστεί στην ίδια επίθεση, έλαβε εξιτήριο από σαουδαραβικό νοσοκομείο και επίσης φιλοξενείται από τη σαουδαραβική κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ στη Σαναά δυνάμεις πιστές στο Σάλεχ συγκρούστηκαν με εκείνες της οικογένειας Άχμαρ, που θεωρείται από τις ισχυρότερες στη συνομοσπονδία των φυλών Χάσεντ. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά για δεύτερη ημέρα στη συνοικία Χασάμπα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην πόλη Τάιζ, όταν δυνάμεις πιστές στο Σάλεχ άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν αντικαθεστωτικούς που συμμετείχαν σε συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook