Δύο φωτιές που ξέσπασαν την ίδια ώρα, γύρω στις 15:35 το μεσημέρι, βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο αυτή τη στιγμή στο Ρέθυμνο.

Η μεγαλύτερη δυστυχώς ξέσπασε για μια ακόμη φορά στο Δήμο Αγίου Βασιλείου που πριν από δέκα  ημέρες, κατακάηκε από την πυρκαγιά που διήρκησε περίπου τρεις  ημέρες, παραδίδοντας στη στάχτη χιλιάδες στρέμματα, ενώ απείλησε και σπίτια.

Αυτή τη φορά, η νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Βάτος, δυτικά της περιοχής Κεντροχώρι έχοντας κάψει μέχρι στιγμής 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή και αυτό δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής που ρίχτηκε αμέσως στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να αποφευχθεί άλλη μια πύρινη κόλαση στη περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είχαν σηκωθεί 2 ελικόπτερα τα οποία σταμάτησαν τις ρίξεις μόλις χαμήλωσε το φως της ημέρας.

Από το έδαφος επιχειρούσαν 6 οχήματα με 12 άντρες καθώς και 1 πεζοπόρο τμήμα με 7 άτομα, ενώ για το βράδυ, και ενώ η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο θα παραμείνουν στο σημείο 2 πυροσβεστικά οχήματα και το 1 πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη φωτιά, μικρότερης έκτασης,  ξέσπασε στη περιοχή Κάτο Βαλσαμόνερο και τέθηκε σχεδόν αμέσως υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο έχει παραμείνει 1 από τα 5 πυροσβεστικά οχήματα που αρχικά επιχειρούσαν, το οποίο θα παραμείνει στη περιοχή όλο το βράδυ

Να σημειωθεί ότι σε καμία από τις δύο φωτιές δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις και οι δύο πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό καθώς εκδηλώθηκαν την ίδια ώρα σε δύσβατη περιοχή.

Υπενθύμιζεται ότι το Ρέθυμνο είναι από τους νομούς της Κρήτης, παρέα με τα Χανιά και το Ήράκλειο, για τον οποίο προβλεπόταν για σήμερα Κυριακή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook